Suriye'de iç savaş

Muhaliflerin toplantısına balistik saldırı

Suriye’nin Türkiye sınırına yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Salkin kasabasında toplanan muhaliflere balistik füzeyle saldırı düzenlendi. Nusra Cephesi’yle Ahraruş Şam üyelerinin uzlaşma toplantısına yapılan saldırıda 11 muhalifin yanı sıra 5 sivil öldü. Halep'te de Ahraruş Şam’a yönelik intihar saldırısında 4 komutanın öldüğü tahmin ediliyor.

[Fotoğraf: Reuters]

londra merkezli suriye insan hakları gözlemevi (sohr) türkiye sınırına yaklaşık 5 kilometre mesafedeki salkin kasabasında uzlaşma toplantısı yapan muhaliflere saldırı düzenlendiğini duyurdu. gözlemevi, “salkin’de mahkeme görevi yapan bir polis merkezine balistik füzeyle yapılan saldırıda nusra cephesi ve diğer islamcı gruplardan 11 savaşçının yanı sıra 5 sivil öldü” ifadesini kullandı.

sohr, saldırının, aynı gün birbiriyle çatışan nusra cephesi’yle ahraruş şam’ın uzlaşma toplantısı sırasında gerçekleştiğini ifade etti. iki örgüt, geçen sene idlib’i birlikte alan fetih ordusu isimli koalisyonda yer alıyor.

gözlemevi, saldırının rusya’nın mı, suriye ordusunun mu düzenlediği konusunda kesin bir bilgilerinin olmadığını belirtti.

ahraruş şam’a intihar bombalı saldırı

halep’te ahraruş şam’ın kontrol ettiği bir kontrol noktasına petrol tankeriyle intihar saldırısı gerçekleştirildi. en az 7 ahraruş şam üyesinin öldürüldüğünü bildiren gözlemevi’ne göre ölenlerden dördünün komutan seviyesinde olduğu tahmin ediliyor.

‘rus saldırılarında binden fazla sivil öldü’

gözlemevi, rusya’nın 30 eylül’den bu yana suriye’de düzenlediği saldırılarda binden fazla sivilin, yaklaşık 900 işid üyesinin ve diğer örgütlerden bin 100 muhalifin öldürüldüğünü belirtiyor.

moskova ise operasyonlarda sivillerin öldürüldüğü yönündeki iddiaları ‘absürd’ olarak nitelendiriyor.

kaynak: afp ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;