Gezi Parkı eylemleri

'Muhammed Dahlan' Türkiye'de iddiası

Asrar Arabiya sitesi, Dahlan'ın Mısır’da Mursi’nin devrilmesinde etkin rol oynayan ‘Temerrüd’ hareketinin bir benzerini Türkiye'de kurmak için de çalışmalar yaptığını öne sürdü.

Muhammed Dahlan
Fatih Hareketi'nin eski yöneticilerinden olan Muhammed Dahlan, özellikle Hamas çevrelerinde Filistin davasına ihanet etmekle suçlanıyor. [AP]

beldetuna sitesinin spekülatif haberler vermekle tanınan asrar arabiya sitesine dayandırarak verdiği bilgilere göre, fetih hareketi’nin eski yönetcilerinden muhammed dahlan, geçtiğimiz ağustos ayı içerisinde türkiye'ye geldi. haberde dahlan'ın farklı isim taşıyan bir pasaportla gerçekleştirdiği türkiye ziyareti esnasında türk ve kürt aktivistlerle görüştüğü öne sürüldü.

sitede dahlan'ın, danışmanlığını yaptığı birleşik arap emirlikleri (bae) devlet başkanı ve abu dabi emiri şeyh muhammed zayed el nahyan’ın talimatı üzerine türkiye’de temaslarda bulunduğu iddiasına da yer verildi.

aynı habere göre dahlan, mısır’da muhammed mursi’nin devrilmesinde etkin bir rol oynayan ‘temerrüd’ hareketinin bir benzerini türkiye’de kurmak için çalışmalar yaptı.

filistin ve arap dünyasının en çok tartışılan isimlerinden biri olan muhammed dahlan, 2008 yılında israil’in gazze'ye yönelik saldırısı öncesinde dönemin ehud olmert hükümetiyle istihbarat paylaşmakla suçlanıyor. 'hamas’ın komutanlarından mahmud mabhuh’a 2010'da bae'de düzenlenen ve israil'in dış istihbarat örgütü mossad ajanları tarafından gerçekleştirildiği söylenen suikaste yardımcı olmak' da dahlan aleyhine getirilen suçlamalar arasında yer alıyor.  

körfez ülkelerinden bae yönetiminin, gazze’de hamas ve türkiye’de recep tayyip erdoğan hükümetini devirmek için düğmeye bastığı  iddası da haberin detaylarında dile getiriliyor. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;