Suriyeli Mülteciler

Mülteci çocuğa Kur'an'la veda

Yunanistan'ın Midilli Adası'nda Suriyeli mülteci bir çocuğun cansız bedeni kıyıya vurdu. Adadaki yardım kuruluşundan bir doktor, mülteci çocuğun cansız bedeninin başında cep telefonundan Kur'an okuttu.

lighthouse- refugee relief in lesbos adlı yardım örgütü facebook sayfasında paylaştığı videoda, midilli adası'nda bir kişinin, suriyeli çocuk mülteciye ait olduğu tahmin edilen bir ceset bulduğunu belirtti. ceset, kagia sahilinde marit isimli bir ada sakini tarafından bulundu. 

örgüt, soyadını belirtmediği nöbetçi doktor mustafa'nın, polis gelene dek mültecinin cenazesinin başında beklediğini ifade etti. paylaşılan videoda da doktorun cep telefonundan cenaze başında kur'an okuttuğu görülüyor. 

cesedi bulan marit isimli vatandaş ise "ilk kez sahilde bir cesede rastladım. bu durum adadaki herkesin başına her an gelebilir. artık buradaki yaşamın bir parçası oldu bu" dedi 

midilli adası, ege denizi'ni geçerek türkiye'den avrupa'ya gitmek isteyen mültecilerin ilk duraklarından biri. son bir yıl içinde yüzlerce mülteci denizde boğularak hayatını kaybetti. 

kaynak: lighthouse- refugee relief in lesbos

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;