2016 Rio Olimpiyatları

Mülteci takımında son durum

Olimpiyat tarihinde ilk kez bir mülteci takımı oluşturuldu. Rio'da hem tüm mültecileri hem de halklarını temsil eden 10 mülteci var. Peki ne durumdalar?

Konular: Spor, Diğer Sporlar
[Reuters]

rami anis suriyeli. 100 metre serbest stilde 59 sporcunun arasından 56'ncı oldu. 54.25'lik derecesi kariyerinin en iyisiydi. yarış sonrası 'bu rüyadan uyanmak istemiyorum' dedi. 100 metre kelebekte de mücadele edecek.

yolanda mabika demokratik kongo'dan rio'ya mülteci olarak gelmişti. bir nevi kendi evi sayılabilecek şehrinde judoda mücadele etti. ilk turda israilli linda bolder'a elendi. mücadele sonrasında "judo bana asla para kazandırmadı ama güçlü bir yürek verdi" dedi.

popole misenga da judoda mücadele etti. o da kongo'dan brezilya'ya sığınanlardan. misenga, ikinci evindeki ilk maçında hintli avtar singh'i yendi fakat güney kore'den gwak dong-han'a elendi.

anis gibi yüzücü olan bir diğer isim de suriyeli yusra mardini. 100 metre kelebekte serisinde birinci oldu. fakat derecesi finale kalmasına yetmedi.

yiech pur biel, james chinegjiek, paulo amotun lokoro, anjelina nadai lohalith, rose nathike lokonyen, yonas kinde atletizmde mücadele edecek. henüz yarışmaları başlamadı.

kaynak: bbc

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;