Göç

Mülteciler yürüyüşe geçti

Avrupa’ya ulaşmak için Edirne’ye giden mültecilerin bir bölümü, şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Mültecilerin, yürüyüş öncesinde TEM otoyolunda kıldığı Cuma namazına Edirne Valisi de katıldı.

dört gün önce yunanistan sınırına geçmek için edirne'ye giden ve otoban kenarındaki arazide bekleyen mültecilerden yaklaşık 700’ü, edirne'ye doğru yürümeye başladı. grubun önü, gişelere 50 metre kala jandarma ekiplerince kesildi.

yürüyüşlerine izin verilmeyen mülteciler otobanda oturma eylemi yaptı. tem otoyolu, mültecilerin protestosu nedeniyle trafiğe kapandı.

vali mültecilerle namaz kıldı

edirne valisi şahin, avrupa’ya gitmek üzere kente giden mültecilerle tem otoyolunda cuma namazı kıldı.

cuma namazı öncesi mülteciler kaldıkları alanın engebeli olması nedeniyle tem otoyolunda toplandı. polis ve jandarma ekipleri de edirne'ye geliş yönünde otoyolun iki şeridini trafiğe kapadı.

kadı bedrettin camisi imamı hasan cerrah'ın, otoyolu üzerinde toplanan mültecilere ''islam'da birlik, beraberlik ve kardeşlik'' konulu vaaz verdi. trakya üniversitesi ilahiyat fakültesi'nde öğretim görevlisi suriye uyruklu urabi urabi de arapça vaazda bulundu.

okunan ezanın ardından vali şahin'le mülteciler, cuma namazını kıldı.

namaz sonrası vali şahin, mültecilerle sohbet etti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;