Göç

Mültecilere ırkçı saldırı

Finlandiya'da ırkçı Ku Klux Klan kıyafetleri giyen bir grup aşırı sağcı, ülkeye gelen mülteci otobüsüne taşlar ve havai fişeklerle saldırdı. Mülteciler yara almazken, polis iki kişiyi gözaltına aldı.

Konular: Göç
[Fotoğraf: Svenska Yle Nyheter]

irkçı ku klux klan kıyafetleri giyen bir grup aşırı sağcı, finlandiya'ya giden mülteci otobüsüne saldırdı. grup, polis eskortuyla yol alan otobüse havai fişek atmaya çalıştı. otobüste aralarında çocukların da olduğu 40 mülteci bulunuyordu.

gece yarısı lahti kentine ulaşan otobüs aşırı sağcı ve ırkçı bir grubun protestosuyla karşılaştı. yaklaşık 30-40 gösterici, sloganlar attı, otobüse taşlar atan ırkçı grup otobüsün geçeceği yolda havai fişek patlattı. 

kızıl haç yetkilisi hame ari saarinen, gösteriler nedeniyle mültecilerin korktuğunu söylerken, polis mültecilerin kalacağı yerde geniş güvenlik önlemleri aldı. 

polis saldırganlardan ikisini gözaltına aldı. 

lahti'ye üç otobüs mültecinin daha ulaşması bekleniyor. 

kaynak: svenska yle nyheter 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;