Göç

Mültecileri Başbakanlık’a gönderdi

Landshut Kaymakamı, ülkesinin mülteci politikasını protesto etmek için bir otobüs dolusu mülteciyi Almanya Başbakanı Merkel’in ofisine yolladı. Otobüsteki 31 mülteci, yaklaşık 550 kilometre yol gidecek.

Die Welt’te yayınlanan videoda da polislerin otobüse doldurulan göçmenlerin başında beklediği görülüyor. [Fotoğraf: Die Welt]

alman die welt gazetesinin bildirdiğine göre ekim ayında “eğer almanya 1 milyon mülteci alacaksa, matematiksel olarak baktığımızda bin 800’ü bizim bölgemize gelecek. onları alacağım. ancak daha fazla gelirse onları ofisinize yollayacağım” diyen landshut kaymakamı, ülkesinin başbakanı angela merkel’e yönelik söylediği sözleri hayata geçirdi.

almanya'nın bavyera eyaletindeki kasabanın kaymakamı peter dreier, bir otobüs dolusu mülteciyi 550 kilometre ötedeki başbakanlık ofisi’ne gönderdi. yaklaşık 31 mülteci, yaklaşık 7 saat boyunca yol giderek başkent berlin’e ulaşacak.

reuters’a konuşan dreier’in sözcüsü, 31 mültecinin akşama doğru başbakanlık'a varmalarının beklendiğini söyledi.

açıklama yayımlayan dreier de kasabasında mülteciler için 61 tesisin olduğunu belirtti. suriyelilerin hepsinin, gönüllü olarak otobüse bindiğini ifade etti.

bayerischer rundfunk radyosuna da konuşan dreier, “mülteci dalgasının sonu görünmüyor. ülkemizin insan onuruna uygun bir şekilde kalacak yer sağlama kapasitesi de hızlı bir şekilde azalıyor. mülteciler için yeni apartmanlar yapıldığını görmüyorum. zaman geçtikçe daha fazla insan ülkesinin ve kurumlarının baş edebilme yeteneğine inancını kaybetti. yılbaşında köln’de gerçekleşen olaylardan bile bu böyleydi. insanın endişelerini ve ihtiyaçlarını çok ciddiye almazsak, ülkemizdeki sosyal barış tehdit altında olur” dedi.

dreier, hiçbir partiden aday olmayan bireylerin, ortak politikalara sahip olmadan bir arada olduğu freie wähler (özgür seçmenler) hareketinin üyesi.

merkel baskı altında

almanya, savaş bölgelerinden kaçarak avrupa'ya sığınanların hedefindeki ülkelerin başında geliyor. merkel, geçen yıl almanya'nın 1,1 milyon sığınmacı kabul etmesinde büyük rol oynadı. merkel'in politikaları, başta koalisyon ortakları olmak üzere büyük bir kesimin tepkisini çekmişti.

9 ocak’ta almanya'nın köln kentinde yılbaşı gecesi çok sayıda kadının, aralarında sığınmacıların da olduğu grup tarafından taciz edilmesini protesto için toplanan göçmen karşıtı pegida hareketi üyesi grup polisle çatışmıştı. almanya başbakanı merkel de hüküm giyen sığınmacıların ülkeden çıkarılabileceğini söylemişti.

kaynak: die welt, al jazeera, afp ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;