Türkiye

Murat Bozlak hayatını kaybetti

Üç aydır prostat kanseri tedavisi gören HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Konular: HDP
Bozlak yaklaşık üç aydır Ankara'da bir hastanede tedavi görüyordu. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

bir süredir kanser tedavisi gören hdp adana milletvekili murat bozlak tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. bozlak'ın vefat haberini hdp milletvekili pervin buldan, twitter hesabından duyurdu.

hdp tarafından yapılan yazılı açıklamada ise "uzun süredir kanser tedavisi gören adana milletvekilimiz, eski hadep genel başkanı sayın murat bozlak, bu akşam saat 19.50'de ankara'daki güven hastanesi'nde ne yazık ki yaşam mücadelesini kaybetmiştir. milletvekilimize allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve tüm partililerimize, halkımıza başsağlığı diliyoruz" dendi.

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan da bozlak'ın vefatı nedeniyle ailesine ve hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş'a taziye dileklerini iletti. 

kanser bozlak'ın boynuna sıçramış, hastalığı hızla ilerlemişti. bozlak yaklaşık üç aydır ankara'da bir hastanede tedavi görüyordu. 

avukat ve siyasetçi

ankara üniversitesi hukuk fakültesi'ni bitiren bozlak bir süre serbest avukat olarak çalışmıştı. bozlak daha sonra sodep, shp, halkın emek partisi (hep), demokrasi partisi (dep) kurucu üyeliğinde; halkın demokrasi partisi (hadep)'in kurucu üyeliği ve genel başkanlığında bulunmuştu. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;