Mısır'da darbe dönemi

Mursi'nin 'casusluk' davası ertelendi

Mısır’da darbeyle görevinden uzaklaştırılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yabancı örgütlere istihbarat sağlamakla suçlandığı dava 28 Nisan’a ertelendi.

Konular: Ortadoğu, Mısır
Mısır'ın darbeyle devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dört ayrı davadan yargılanıyor. [Reuters-Arşiv]

muhammed mursi ve ve beraberindeki 35 kişi “devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla hamas hareketi, lübnan'daki hizbullah örgütü ve iran devrim muhafızları’yla suç amaçlı işbirliği" yaptıkları suçlamasıyla yargılanıyor.

yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, kahire'nin doğusundaki polis akademisi binasında yapılan duruşmada mahkeme heyeti, geri kalan şahitlerin dinlenmesi ve delil dosyasında bulunan kasetlerin izlenmesi için duruşmanın 28 nisan'a ertelenmesine karar verdi.
hürriyet ve adalet partisi (hap) genel sekreteri muhammed biltaci, hakkındaki davaların görülmeye başlandığı geçen kasım ayından bu yana ilk defa bu duruşmada tutukluların giydiği mavi kıyafetle görüldü.

üç ayrı dava daha var

eski cumhurbaşkanı mursi hakkında, "2012’de cumhurbaşkanlığı sarayı önündeki gösterilerde, güvenlik güçlerini göstericileri öldürmeye teşvik etmek’, 25 ocak devrimi sırasında vadi'n-natrun hapishanesi'nden kaçmak ve "yargıya hakaret" suçlamalarıyla üç dava daha açılmıştı.

uluslararası af örgütü cuma günü, mursi ve diğer sanıkların adil şekilde yargılanması çağrısında bulunmuştu.

örgütün açıklamasında sanıklara kötü muamelenin sonlanması ve tutukluların aileleri ve yakınlarıyla görüşmesine izin verilmesi istenmişti.

mısır’da 3 temmuz 2013’te yapılan darbenin ardından ülkedeki kamplaşma ve istikrarsızlık daha da derinleşti. 

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;