Salih Müslim

Müslim: Afrin ve Kobani'yi birleştireceğiz

PKK'nın Suriye'deki partisi PYD'nin Eş Başkanı Müslim, Türkiye ve Rusya ilişkilerinin yeniden normalleşmesinin özerk yönetim programına etki etmeyeceğini savundu ve Afrin ve Kobani kantonlarını da birleştireceklerini söyledi.

Konular: PKK, Suriye, Salih Müslim
Salih Müslim

lübnan'da yayımlanan el-hayat gazetesine konuşan pkk'nın suriye'deki partisi pyd'nin eş başkanı salih müslim, türkiye ve rusya ilişkilerinin yeniden normalleşmesinin özerk yönetim programına etki etmeyeceğini, rojava'nın federasyondan vazgeçmeyeceğini söyledi. müslim, afrin ve kobani kantonlarını da birleştireceklerini savundu ve şunları söyledi:

"batı kürdistan'da (suriye'nin kuzeyi) 3 abd üssü var. abd öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve washington'un desteğine güveniyoruz. dış dünya ile diplomatik ilişkilerin geliştirilmesinin önünü açan ve kürtlere ait ayrı bir bayrak kabulü de dahil olmak üzere 85 maddeden oluşan bir federal anayasa taslağı hazırlıyoruz."

el-hayat gazetesindeki aynı haberde görüşlerine yer verilen suriye demokratik konseyi eşbaşkanı ilham ehmed ise, menbiç ile afrin arasında bulunan bölgeler başta olmak üzere, işid'in elinde bulunan alanlar suriye demokratik güçleri'nin (dsg) hedefi olacağını ifade ederek, ankara'nın özellikle kendilerinin oluşturduğu kurumsal ve federal bileşenler üzerinde olumsuz bir etkisinin olamayacağı söyledi. rusya'nın işid'in yenilmesi için etkin bir rol oynayan dsg'yi karşısına almayacağını savunan ehmed, değişikliğin türkiye'nin desteklediği suriye muhalefetinde daha fazla hissedileceğini savundu.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;