İngiltere

Müslüman kadına hesap soran İngiliz gözaltına alındı

Brüksel'deki havalimanı ve metro saldırıları yüzünden sosyal ağ Twitter'da Müslüman bir kadına hesap sorduğunu yazan Matthew Doyle isimli kullanıcı, Londra emniyeti tarafından gözaltına alındı. Twitter'de kısa sürede yayılan Doyle'un mesajı, hem alay konusu oldu hem de birçok kişi tarafından eleştirildi.

Konular: Avrupa, İngiltere
[Fotoğraf: Matthew Doyle]

belçika'nın başkenti brüksel'deki havaalanı ve metro saldırılarının ardından ingiltere'nin başkenti londra'da yaşayan matthew doyle isimli kullanıcı sosyal ağ twitter'da 23 mart'ta, ''dün croydon'da müslüman bir kadından brüksel'i açıklamasını istedim. 'benimle ilgisi yok' dedi. samimiyetsiz bir yanıt'' mesajını paylaştı. 

independent gazetesinin haberine göre londra emniyet müdürlüğü sözcüsü 46 yaşındaki adamın sosyal medya üzerinden ırkçı nefreti teşvik ettiği şüphesiyle croydon'daki evinde gözaltına alındığını ve geceyi güney londra'daki polis karakolu'nda geçirdiğini söyledi.

twitter'de kısa sürede yayılan doyle'nin mesajı, hem alay konusu oldu hem de birçok kişi tarafından eleştirildi.

joe heenan adlı kullanıcı: 5 yaşındaki oğluma konut faizlerindeki artışı sordum. 'bilmiyorum, ben batman'ı seviyorum' dedi. samimiyetsiz bir yanıt.

kimberley john: dün croydon'da beyaz bir adamdan hitler'i ve soykırımı açıklamasını istedim. 'benimle ilgisi yok' dedi. samimiyetsiz bir yanıt.


matthew doyle, kendisine yöneltilen sert eleştirilere karşılık, yaptığının ırkçılık olmadığını iddia etti. gözaltına alınmadan önce huffington post gazetesine konuşan doyle, kadına başı örtülü olduğu için soru sorduğunu söyledi. doyle, son olarak 'bir havlu kafalıyı taciz ettiysem kimin umrunda' diye yazdı.

kaynak: independent, huffington post, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;