Amerika

"Müslüman karşıtı konuşma tedbiren kaldırıldı"

ABD'nin yeni Devlet Başkanı Trump'ın resmi internet sitesinde yer alan 'Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanması' açıklamasının kaldırılması siyaset değişikliği olarak yorumlanmıştı. Ancak Trump'ın sözcüsü, değişikliğin hackerlara yönelik bazı teknik önlemler nedeniyle gerçekleştiğini duyurdu.

Teknik çalışma nedeniyle kaldırıldığı duyurulan Trump'ın 'Müslümanlara ile ilgili' konuşması, siteye yaniden kondu. [Fotoğraf: Al Jazeera]

amerika'nın 45. devlet başkanı seçilen donald trump'ın 'müslümanların ülkeye girişinin engellenmesi' yönündeki önerisi 7 aralık 2015 tarihinden bu yana, resmi internet sitesinin giriş sayfasında yer alıyordu. konuyla ilgili yazı ve videoların seçimlerin yapıldığı 8 kasım 2016 akşamı kaldırılması 'trump siyasetinde değişiklik sinyali' olarak yorumlanmıştı. 

ancak donald trump'ın halkla ilişkiler biriminin yöneticisi steven cheung, internet sayfasındaki değişikliğin tamamen site güvenliğine yönelik teknik bir çalışmadan kaynaklandığını duyurdu. 

konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan cheung, trump'ın resmi seçim kampanyası sayfasının, güvenlik açığı giderilinceye kadar yönlendirildiğini açıkladı. 

web geliştiricisi ve internette işlenen suçlar konusunda uzman izzy galvez, seçimin hemen ertesi günü trump'ın sayfasında belirlediği güvenlik açığını resmi twitter sayfasından duyurmuştu. galvez'e göre site, saldırılara karşı savunmasız. bu basitçe, hackerların, sitedeki başlık ve yazıları istedikleri şekilde değiştirebilecekleri anlamına geliyordu.

trump'ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, trump'ın, müslümanların ülkeye girişinin engellenmesi ile ilgili önerisine ait metin ve video, sitedeki haber başlığının altına yüklendi. sitenin giriş sayfasından kaldırılmasının nedeni ise yapılan teknik çalışma.

kaynak: al jazeera, amerikan basını 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;