Musul operasyonu

"Musul ve Havice'de 199 bin kişi evini terk etti"

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Caf, "Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başlamasından bu yana geçen 3 aylık süre zarfında, Musul ve Kerkük'ün Havice ilçesinden toplam 199 bin kişi evlerini terk edip güvenli bölgelere sığındı" açıklamasını yaptı.

[Fotoğraf: Reuters]

irak göç ve göçmenler bakanı casım el-caf, irak'ta yaşanan terör ve şiddet olaylarından dolayı en çok iç göçmeni kabul eden ikinci kent kerkük'e giderek, vali necmeddin kerim’le görüştü.

valilik binasında kerim’le ortak basın toplantısı düzenleyen caf, "musul'u deaş'tan kurtarma operasyonunun başlamasından bu yana geçen 3 aylık süre zarfında, musul ve kerkük'ün havice ilçesinden toplam 199 bin kişi evlerini terk edip güvenli bölgelere sığındı" dedi.

işid’in haziran 2014'ten bu yana elinde tuttuğu havice'den son üç ayda 30 bin kişinin kaçtığını aktaran caf, evlerini terk eden sivillerin hepsinin kerkük kent merkezi ve çevre bölgelerine yerleştiğini söyledi.

örgütten geri alınan bölgelerde vatandaşların evlerine dönmesi gerektiğine dikkat çeken caf, "özellikle salahaddin, diyala, enbar ve musul'un kurtarılan bölgelerindeki sivillerin evlerine dönmesi gerekiyor" diye konuştu.

kerim ise kentin nüfusu kadar iç göçmen kabul ettiğini ve durumun her geçen gün zorlaştığını vurgulayarak, "başta elektrik, su, yakacak, sağlık ve diğer hizmetler konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. enbar, salahaddin, diyala ve musul'dan toplam 85 bin öğrenci bugün kerküklü öğrencilerin okul, sınıf ve sıralarını paylaşıyor. bu zorlukların tek çözümü, bölgeleri kurtarılan göçmenlerin kendi yerlerine dönmeleridir'' dedi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;