İşgalin ardından Irak

"Musul'u kurtarma operasyonu başladı"

Irak Ordusu, 2014 yılında IŞİD'in eline geçen Musul'u kurtarma operasyonunun başladığını duyurdu. Devlet televizyonuna göre, operasyona 'Fetih' ismi verildi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteğini alan Irak Ordusu, Musul etrafındaki bazı köylere Irak bayrağı çekti.

[Fotoğraf: Reuters]

 irak ordusu ve hava desteği veren koalisyon güçleri, uzun süredir musul'un bağlı olduğu ninova vilayetinde, işid kontrolündeki bölgeye giden kritik noktalara operasyonları sürdürüyordu.

devlet televizyonu, bugün musul kentini kurtarma operasyonunun başladığını ilk kez duyurdu. 

2 milyon kişinin yaşadığı musul, 2014 haziran ayında bir gün içinde işid'in kontrolüne geçmişti. 

musul'u işid'den geri alma hazırlıkları uzun süredir yapılıyordu. 

ordudan yapılan açıklamada operasyona "fetih" adı verildiği belirtilirken, "ninova'yı özgürleştirmek için şafak vakti birkaç köye irak bayrağı çekilerek fetih operasyonunun ilk safhası başlatıldı" ifadeleri kullanıldı. 

ortak harekâtlar komutanı yahya resul de, irak ve koalisyon hava güçlerinin operasyonda 'çok önemli rol' oynayacağını' söyledi. 

kaynak: al jazeera, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;