Dünya

Myanmar'da yangın felaketi

Ülkenin en büyük kentinde bir depoda çıkan yangın kısa sürede çevreye yayılarak 17 kişinin ölümüne neden oldu.

Haberin Öne Çıkanları

Patlamalar oldu

Ceset aranıyor

Bir itfaiyeci öldü

Yangının başladığı bölgede çok sayıda atölye ve ahşap bina bulunuyordu. [Reuters]

güney asya ülkesi myanmar’ın en büyük kenti yangon'da çıkan yangında ilk belirlemelere göre en az 17 kişi öldü, 80 kişi de yaralandı. kentin banliyö bölgesindeki yangınla ilgili reuters haber ajansına açıklama yapan yetkililer ölü sayısının artabileceğini belirtti.

bir devlet kurumuna ait elektronik eşyaların bulunduğu depoda gece saatlerinde başlayan yangın kısa sürede birçoğu ahşap yapı olan çevredeki binalara ve yerleşimlere sıçradı. alevlerin yakındaki tersane ve atölyelere ulaşmasıyla yangın daha da büyüdü.
 
hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre yangına müdahalede edildiği sırada  meydana gelen bir dizi patlamada en az bir itfaiyeci de can verdi. 
 
saatler süren çalışmalarda yangın söndüren itfaiye ekipler yangın enkazının arasında ceset aramaya devam ederken, sağlık ekipleri ve ambulanslar da arka arkaya hastanelere yaralı taşıdı.
 
nedeni araştırılıyor
 
görgü tanıkları yangın öncesinde çok şiddetli bir patlama sesi duyduklarını, patlamanın şiddetinin çevredeki mahallelerden bile hissedildiğini anlatırken, felaketin çıkış nedeniyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.yangın ve patlama sonucu bir budist manastırı ile çeşitli binalar yıkıldı, bölgedeki diğer binalarda ise hasar meydana geldi. yetkililer, olay yerinde altı metre genişliğinde ve 4,5 metre derinliğinde bir çukur oluştuğunu söyledi. 
 
“çok sayıda yaralımız, çok fazla hasarımız var” diyen polis yetkilisi olayın nedeninin araştırıldığını bu aşamada daha fazla bilgi veremeyeceğini ifade etti.
 
kentte geçen hafta da halka açık bir tuvalette bombanın neden olduğu öne sürülen bir patlama yaşanmış, bir kişi hayatını kaybetmişti.
 
kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;