Avustralya Açık

Nadal ilk turda elendi

Avustralya Açık'ın eski şampiyonlarından Rafael Nadal turnuvaya ilk turda veda etti. İspanyol tenisçi vatandaşı Verdasco'yu geçemedi.

Konular: Spor, Tenis, Rafael Nadal
Nadal, bir dönem dünya sıralamasında bir numarada yer alıyordu [Reuters]

sezonun ilk grand slam tenis turnuvası avustralya açık'ta, tek erkeklerde 5 numaralı seribaşı rafael nadal ve tek kadınlarda 8 numaralı seribaşı venus williams, ilk turda elendi.

avustralya'nın melbourne kentinde düzenlenen turnuvadaki tek erkekler ilk tur mücadelesinde, 2009 şampiyonu ispanyol rafael nadal ile 5 saat 14 dakika süren 2009 yarı finalinde mağlup ettiği dünya 45 numarası vatandaşı fernando verdasco karşılaştı.

"tie break"e giden ilk seti 7-6 kaybeden nadal, sonraki setleri 6-4 ve 6-3 kazanarak 2-1 öne geçti. büyük heyecana sahne olan 4. setin sonucunu da "tie break" belirledi. nadal'a 7-3 üstünlük kuran verdasco, setlerde durumu 2-2'ye getirdi. nadal, final setine servis kırarak başladı ancak rakibinin etkisiz servislerine karşı etkili vuruşlar yapan verdasco, 3 kez servis kırdığı seti 6-2, 4 saat 41 dakika süren karşılaşmayı da 3-2 kazanarak 2. tura yükseldi.

verdasco ile oynadığı 18. maçta 3. yenilgisini alan nadal böylece 44. kez katıldığı grand slam turnuvalarına 2. defa ilk turda veda etti. nadal, 2013 wimbledon'da da ilk turda steve darcis'e yenilmişti.

11 numaralı seribaşı kevin anderson, rajeev ram'e karşı 2-1 geride olduğu maçın 4. setinde sakatlanarak karşılaşmayı bırakmak zorunda kaldı. dünya sıralamasının 93. basamağındaki ram, bu sonuçla tur atladı.

erkeklerde 2 numaralı seribaşı andy murray, 10 numaralı seribaşı john isner ve 13 numaralı seribaşı milos raonic de ilk karşılaşmalarını kazanarak adlarını 2. tura yazdırdı.

venus williams'tan erken veda

tek kadınlarda 2003 yılında final oynayan 8 numaralı seribaşı venus williams, kariyerinde ilk kez avustralya açık'ta ana tabloya yükselen dünya 47'ncisi johanna konta'ya 2-0 (6-4, 6-2) yenilerek ilk turda turnuvaya veda etti.

kadınların 9 numaralı seribaşı karolina pliskova, kimberly birrell'i, 11 numaralı seribaşı timea bacsinszky ise katerina siniakova'yı 2-0 mağlup ederek 2. tura çıktı.

halep de veda etti

kadınların 2 numaralı seribaşı simona halep, zhang shuai'ye 2-0 yenilerek şampiyonaya ilk turda veda etti.

avustralya'nın melbourne kentinde düzenlenen turnuvadaki tek kadınlar ilk tur maçında, son 2 yıldır çeyrek finale çıkan rumen simona halep ile dünya sıralamasının 133. basamağındaki çinli zhang shuai karşılaştı.

korttan 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 galip ayrılan 26 yaşındaki zhang, kariyerinde ilk defa bir grand slam turnuvasında 2. tura çıktı.

böylece 16 numaralı seribaşı caroline wozniacki ve 8 numaralı seribaşı venus williams'tan sonra 2 numaralı seribaşı halep de turnuvayı ilk turda noktaladı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;