IŞİD

NATO ve ABD'den Kilis açıklamaları

NATO ve ABD, IŞİD’in Kilis’e düzenlediği roket saldırıları hakkında açıklama yaptı. NATO Genel Sekreteri, “Türkiye ile dayanışma içerisinde” olduklarını, Pentagon Sözcüsü ise “Türkiye'nin kendini güvende hissetmesi için Türk hükümeti ile görüşmeleri sürdürdüklerini” ifade etti.

Konular: IŞİD, Türkiye, NATO, ABD
[Fotoğraf: DHA]

nato genel sekreteri jens stoltenberg ve abd savunma bakanlığı sözcüsü peter cook, işid'in kilis'e ocak ayından bu yana onlarca katyuşa füzesi atması hakkında açıklama yaptı.

yazılı açıklama yapan stoltenberg, kilis’e yapılan saldırılarla ilgili, “nato türkiye ile dayanışma içerisinde. nato müttefikleri türkiye’nin güvenliğini arttırmaya yönelik tedbirler aldı ve gerekli olduğu sürece bunu yapmaya devam edecek” ifadesini kullandı.

kilis’te durumun kötüye gitmesinden endişe duyduğunu belirten stoltenberg, bu durumun doğrudan türkiye’nin güvenliğini etkilediğini belirtti. stoltenberg, kilis’te türk vatandaşlarının yaşamını kaybetmesinden ötürü derinden üzüntü duyduğunu ifade ederek, türk insanına ve hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

abd savunma bakanlığı sözcüsü peter cook da işid'in kilis’e saldırıları ve cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın “işid'e karşı mücadelede türkiye'nin yalnız bırakıldığı" sözleri ile ilgili bir soruyu yanıtladı. “türkiye'nin kendini güvende hissetmesi için yapabileceklerimizi yapmak istiyoruz. bu konuda türk hükümeti ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz ve onlarla birlikte çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

peter cook, türkiye-suriye sınırındaki 98 kilometrelik alanın işid'den temizlenmesinde denetimin ypg güçlerinde olup olmayacağı sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“türkiye ile bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. bu bölgenin temizlenmesi işid ile mücadelede önemli. oradaki sınır güvenliğini artıracak her şeyin önemli olacağını düşünüyoruz. bunun nasıl olacağına ilişkin türk hükümeti ile süren özel konuşmalara girmeyeceğim ama biz bu amacı güdüyoruz ve türkiye'nin suriye'nin o bölümünde işid"den kurtulma konusunda çıkarlarını biz de paylaşıyoruz.”

suriye'nin işid denetimindeki bab bölgesi'nden ocak ayından bu yana kilis'e onlarca katyuşa füzesi atıldı; 21 kişi yaşamını yitirdi.

kaynak: aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;