Türkiye

Nazlıaka'ya 28 bin liralık ceza

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın oturduğu sitedeki her bir daireye 28 bin 418 liralık kaçak su cezası kesildiğini açıkladı. Sitedeki iş yerlerine verilenlerle birlikte toplam ceza 749 bin 605 lira oldu.

Konular: Türkiye
melihgökçek promo
Gökçek başkent suyunun temiz olduğunu ispat etmek için basın toplantısı düzenlemişti. [Fotoğraf: Anadolu Ajansı]

ankara büyükşehir belediye başkanı melih gökçek ile chp milletvekili aylin nazlıaka arasındaki şebeke suyu tartışması farklı bir boyuta taşındı. aski ekipleri şebeke suyu nedeniyle rahatsızlandığını söyleyen nazlıaka'nın oturduğu sitedeki depodan numune aldı. ekipler, 21 villanın bulunduğu sitede kaçak kuyu suyu kullanıldığı, bu suyun içinde de klor olmadığı tespitini yaptı. gökçek, kaçak kuyu suyu nedeniyle nazlıaka ve komşularına verilen ceza miktarını açıkladı:

"konut şebeke ve konut kuyu suyuna toplam konut başına kesilen ceza 28 bin 418 lira. ayrıca, iş yeri olan yerler var. işyeri başına toplam kesilen ceza da 70 bin 921 lira. 21 yere toplam kesilen ceza 749 bin 605 lira."

gökçek, cezaların çarşamba günü tebliğ edileceğini, cezalara itiraz yolunun açık olduğunu söyledi. 

'itirazları doğru değil'

gökçek, chp ankara milletvekili aylin nazlıaka'nın, "su numunelerini doğru olarak alınmadı. veriler, doğru değil" şeklindeki iddialarının da doğru olmadığını savundu; "biz, numuneleri direkt depodan aldık, yani dediği gibi kuyudan alınmadı numune. birincisi bu. ikincisi ise arıtma yapıldıktan sonra hemen çıkan çeşmeden alınmış" dedi. nazlıaka'nın evinden su numuneleri alınırken, birçok gazetecinin de orada bulunduğuna söyleyen gökçek, deponun, kuyunun, tesisatların bulunduğu yerlerin genel durumu ile numuneler alınırken çekilen fotoğrafları ve kamera kayıtlarını gösterdi.

gökçek, chp'li nazlıaka'nın, "faturaları eşim yatırıyor" sözlerini de eleştirdi: 

"yani, ne dedi biliyor musunuz? 'ben, kocamı aslanın ağzına attım, mahkemeye gönderdim. o, mahkum olursa olsun, benim nasıl olsa dokunulmazlığım var, bana dokunmasınlar' kocanı koru bari, kocasını attı, gitti. hadi bakalım, nasıl temizleyecekler allah bilir?"

nazlıaka'nın sitesindeki denetim

aski ekiplerinin yaptığı incelemede chp milletvekili aylin nazlıaka'nın oturduğu sidete şebeke suyu değil kuyu suyu kullanıldığı tespiti yapıldı. kuyulardan gelen suyun sayaçtan geçmeden doğrudan depoya aktarıldığı, bunun da bina içinde kullanıldığı belirlendi. aski ekipleri kaçak bağlantının sökülerek, siteye şebeke suyu bağlanacağını da açıkladı. 

nazlıaka aski'nin tespitinin ardından "oturduğum sitede kuyu suyu kullanıldığını bilmiyordum. benim böyle şeylerle uğraşmaya zamanım yok. bu konuyla hiç ilgilenmedim. site toplantılarına da katılmadım, şimdi haberim oldu" dedi.

nazlıaka gökçek'in kendisini bezdirmeye çalıştığını savundu. nazlıaka bu açıklamayı yaptığında miktarı henüz açıklanmayan ceza konusunda da "faturalarla eşim ilgileniyor bu konuda bilgim yok. ben bu olaydan da bugün haberdar oldum. bununla ilgili ödeyeceğimiz bir ceza varsa, tabi ki öderiz. biz ceza ödemekten kaçınmıyoruz" karşılığını vermişti.

kaynak: anadolu ajansı

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;