Avrupa

'Ne AVM var, ne gökdelen'

İtalya ziyaretinden fotoğrafları sosyal medyada paylaşan Cumhurbaşkanı Gül, Roma'da şehrin yüzlerce yıllık yapılarının korunmuş olmasına dikkat çekti.

Gül, İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano’nun davetlisi olarak bu ülkeye yedi yıl aradan sonra cumhurbaşkanı düzeyinde ilk resmi ziyareti yaptı. [AA]

sosyal medyada sık sık yaptığı ziyaretlerden fotoğraflar paylaşan cumhurbaşkanı abdullah gül, italya ziyaretine geniş yer ayırdı. resmi twitter hesabından roma fotoğrafları paylaşan cumhurbaşkanı abdullah gül'ün yorumları dikkat çekti.

resmi temaslarının ardından roma'yı gezen gül, izlenimlerini anlattığı mesajında "şehrin yüzlerce yıllık ihtişamlı binaları, meydanları, sokakları öyle korunmuş ki, ne bir gökdelen ne de bir avm var" dedi. 

gül, "ebedi şehir diye anılan başkent roma, dünyanın en zengin açık hava müzesi" diye ekledi. gül'ün twitter'deki bu sözleri, çok sayıda alışveriş merkezinin bulunduğu istanbul'da sosyal medya kullanıcılarından karşılık buldu. bazı kullanıcılar, cumhurbaşkanı'na 'gezi parkı' hatırlatması yaptı. 

gül'ün paylaştığı iletilerin bazıları: 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;