Gazze

'Netanyahu bizi korkutamaz'

İsrail Başbakanı Netanyahu, 1000’den fazla insanın öldürüldüğü Gazze’de saldırıların süreceğini açıkladı, “İsrail uzun sürecek bir operasyon için hazır olmalı” dedi. Hamas "Tehditler Gazze'yi, Filistin halkını korkutamaz" yanıtını verdi.

İsrail'in 8 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda toplam ölü sayısı 1040'ı geçti. [Reuters]

tel aviv’deki basın toplantısında konuşan netanyahu, saldırıların sürmesi için israil’in 'dayanma gücü ve kararlılığa' ihtiyacı olduğunu söyledi.

netanyahu israil'in daha uzun sürecek bir operasyona hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

netanyahu "operasyonlara devam ediyoruz. tünelleri bitirinceye kadar durmayacağız. teröristler çocuklarımızı ve sivilleri vurmayı durduruncaya kadar. bu operasyonlar gazze’nin silahsızlandırılmasının başlangıç noktası" dedi.

hamas yönetimi ise netanyahu'nun sözlerinin 'yenilginin itirafı' olduğunu belirtti.

hamas sözcüsü sami ebu zuhri al jazeera'ya yaptığı açıklamada, "netanyahu'nun tehditleri gazze'yi ve filistin halkını korkutamaz. bu sözler yenilginin bir itirafıdır" ifadelerini kullandı.

'baskı artacak'

fransa yönetimi, abd, almanya, ingiltere ve italya ile birlikte gazze’de ateşkesin sağlanması için taraflara baskının artırılması konusunda anlaştıklarını duyurdu.

fransa cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, “ateşkesin sağlanması için baskının artırılması gerekiyor. beş ülke arasında ateşkes çabalarının katlanması konusunda anlaşma sağlandı” ifadesi yer aldı.

israil, gazze'ye yönelik saldırılarına bayramda da devam ediyor.

israil ordusu, gazze'nin batısında yer alan şati mülteci kampındaki çocuk oyun alanını vurdu, 7'si çocuk 10 kişi öldü. bölgenin en büyük sağlık kompleksi şifa hastanesi de bombalandı. saldırılarda toplam ölü sayısı 1040'ı geçti.

gazze'ye saldırılar sürerken, bm genel sekreteri ban ki-moon sık sık yaptığı 'her iki tarafa ateşkes' çağrısını yineledi.

gazze'de ateşkes sağlanması için ortaya gerekli siyasi iradenin koyulmadığını belirten ban, gazze'deki durumun çok kritik olduğunu belirtti.

kaynak: al jazeera ve aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;