Türkiye İsrail krizi

Netanyahu: Gelinen nokta bizim seçimimiz değil

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Türkiye ile ilişkilerde gelinen noktanın kendi seçimleri olmadığını söyledi.

Haberin Öne Çıkanları

Netanyahu ilk kez konuştu

'Bizim seçimiz değil'

Türkiye'nin yaptırmları

türkiye'nin israil'e yönelik yaptırım kararlarıyla ilgili israil başbakanı binyamin netanyahu ilk kez konuştu. 

netanyahu, "türkiye ile ilişkilerde bugün gelinen nokta, bizim seçimimiz değil" dedi. israil başbakanı, iki ülke ilişkilerinin düzelmesini istediklerini de söyledi.
 
israil radyosunun haberine göre netanyahu "türkiye ile olan ilişkilerde bugün gelinen nokta bizim seçimimiz değil. bizim türk milletine ve türk geleneklerine saygımız büyüktür ve ilişkilerin düzelmesini istiyoruz" diye konuştu.
 
ancak netanyahu, sözlerine "bununla birlikte, yüksek sesle ve açıkça söylememiz gerekir ki, haklı ve doğru yolda olmamız, bizim en büyük stratejik hazinemizdir" ifadeleriyle devam etti.
 
netanyahu ayrıca, ortadoğu'nun şu anda çok fırtınalı bir dönemin içinde olduğunu belirterek, "bu fırtınalı dönemde hangi rejimlerin batıp, hangilerinin ayakta kalacağı belli değil. bölgeye ağır bir sis bulutu çöktü. israil, kendi inandığı ve haklı olduğu doğrultuda hareket etmeye devam etmelidir" dedi.

barak: artık süt döküldü

tel aviv adına bir başka açıklamayı israil savunma bakanı ehud barak yaptı. 
 
türkiye ve israil’in eninde sonunda ilişkileri düzelteceğini ve düşman kalamayacaklarını dile getiren barak, ortadoğu’da yaşanan isyanların iki ülkeyi yeniden biraraya getireceğini söyledi.
 
ehud barak "bu sorunlar geride kalacak, biz de türkler de gerçeğin farkına varacak. türkiye ve israil batı için bölgedeki en önemli ülke konumunda. iki ülke bu anlaşmazlıkların üstesinden gelecektir" diye konuştu.
 
barak türkiye’den özrü dilenmesiyle ilgili bir soruya da "artık bu süt dökülmüştür, bunun bir önemi kalmadı" yanıtını verdi.

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;