İran Nükleer Programı

Netanyahu nükleer müzakereleri eleştirdi

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Batı ile İran arasındaki nükleer müzakereleri eleştirip, İran'a imzalatılmak istenen anlaşma için 'İsrail'in korktuğundan daha kötü' yorumunu yaptı.

Konular: İsrail, İran, Ortadoğu
Netanyahu Batı ile İran arasındaki müzakerelere sert tepki gösteriyor [Fotoğraf: Reuters]

abd dışişleri bakanı john kerry, iran'la nükleer müzakerleri sonuçlandırmak için lozan'daki kalış süresini uzatırken, israil müzakerelere yine tepki gösterdi. kabine toplantısında konuşan israil başbakanı binyamin netanyahu, abd’nin p5+1 grubu (abd, rusya, çin, ingiltere, fransa, almanya) aracılığıyla iran’ın atom bombası yapmasını önlemeye dönük müzakerelerine eleştirilerini yineledi. israil başbakanı, iran'ın nükleer programını 10 yıl süreyle dondurma amaçlı anlaşma için "göründüğü kadarıyla tüm korkularımızı haklı çıkarıyor. hatta daha da fazlası" yorumunu yaptı. 

iran'ın ve müttefiki olan güçlerin yemen ve diğer arap ülkelerinde ilerlemeler kaydettiğini söyleyen netanyahu, tahran'ı "ortadoğu'yu fethemeye çalışmak'la suçladı. israil lideri, lozan'daki nükleer müzakerelere gönderme yaparak, "iran-lozan-yemen ekseni insanlık için tehlike arz ediyor; bu eksen durdurulmalı" dedi. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;