İsrail

Netanyahu yasağın kalkmasını istedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kerry’den ABD’nin havayollarına ait uçakların Tel Aviv’e iniş yasağını kaldırmasını talep etti. Türkiye, Almanya, Fransa, Hollanda, Kanada ve İsveç de uçuşları iptal eden ülkeler arasında.

Amerikan Havacılık Kurumu'nun aldığı kararla ABD'den Tel Aviv'e uçuşlar durdurulmuştu. [Fotoğraf: Reuters]

reuters haber ajansının israil başbakanlık ofisinden ismini açıklamak istemeyen bir yetkiliye dayandırdığı bilgiye göre, israil başbakanı binyamin netanyahu, abd dışişleri bakanı john kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde amerikan uçaklarının tel aviv’deki ben gurion havalimanı'nı kullanmalarına getirilen yasağın kaldırılmasını istedi.

amerikan federal havacılık kurumu (afhk) , amerikan uçaklarının tel aviv’deki ben gurion havalimanı'nı kullanmalarını 24 saat boyunca yasaklamıştı.

afhk uçuşların 24 saatliğine güvenlik gerekçesiyle askıya alındığını duyurdu.

amerikan havacılık şirketleri delta, us airways ve united airlines daha önce söz konusu havalimanına uçuşları askıya aldıklarını ilan etti.

almanya’nın lufthansa ve fransa’nın air france havayolu şirketleri ile hollanda, kanada ve isveç havayolları da uçuşlarını askıya aldıklarını duyurdu.

iki thy uçağı döndü

türk hava yolları'nın istanbul-tel aviv seferini yapan iki uçağı da ben gurion havalimanı'nın yakınındaki çatışmalar yüzünden güvenlik gerekçesiyle geri döndü.

ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "israil tel aviv ben gurion havalimanı'ndaki güvenlik riski nedeniyle türk taşıyıcıların bu havalimanına yapacağı seferler saat 22.00'den başlamak üzere 24 saat sivil havacılık genel müdürlüğü (shgm) tarafından askıya alınmıştır" ifadeleri yer aldı.

israilli yetkililerse abd’nin kararını gereksiz olduğu gerekçesiyle eleştiriyor.

gazze'ye saldırılarını 8 temmuz'dan bu yana aralıksız sürdüren israil 648 kişiyi öldürdü. ayrım gözetmeksizin saldırılarını yoğunlaştıran israil, hastane ve camileri de hedef alıyor.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;