İsrail - Filistin sorunu

Netanyahu'dan İsveçli bakanın çağrısına yanıt: Aptalca

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsveç Dışişleri Bakanı Wallström'ün, "öldürülen Filistinlilerle ilgili soruşturma açılması" çağrısını "çirkin, ahlâksız, gayri adil ve aptalca" diye niteledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu [Fotoğraf: Reuters]

yabancı gazetecilerin katıldığı batı kudüs'teki yıllık toplantıda konuşan israil başbakanı binyamin netanyahu, "isveç dışişleri bakanı'nın sözleri ahlâksız ve gayri adil. israil'i absürt bir şekilde seçip ayıran, yanlış ve aptalca sözler" ifadesini kullandı.

israil dışişleri bakanlığı'ndan önceki gün yapılan yazılı açıklamada da wallström'a, "terörizmi desteklemek ve şiddeti teşvik etmek" suçlaması yöneltilmişti. bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, wallström'ün sözleri "sorumsuzca" ve "gerçeklikten uzak" olarak nitelenerek, "isveç dışişleri bakanı, terörü destekleyerek şiddeti teşvik etmektedir" denilmişti.

filistin hükumeti ise "cesurca" diye nitelediği wallström'ün sözlerini tüm dünya ülkelerine örnek göstermişti.

filistin hükumetinden yapılan yazılı açıklamada, "dünya ülkelerini, filistinlilere yönelik ihlâlleri nedeniyle israil'e uluslararası soruşturma açılması talebinde bulunarak cesur bir tutum sergileyen isveç'i örnek almaya davet ediyoruz" ifadelerine verilmişti.

"israil’in son dönemde filistinlilere yönelik uyguladığı yargısız infazların soruşturulması" çağrısı yapan wallström'ün, paris'teki saldırıların ardından yaptığı "şimdi bir kez daha ortadoğu'da, özellikle de gelecek umutlarını yitiren filistinlilerinki gibi bir duruma geri döndük. ya bu çaresizlik durumunu kabul edeceğiz ya da şiddete maruz kalacağız" şeklindeki açıklama da israil’in tepkisini çekmişti. 

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;