İsrail

Netenyahu: İsrail’e çifte standart uygulanıyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, AB’nin İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki gayrimeşru yerleşim birimlerinde üretilen ürünlerde "İsrail malı" etiketi kullanılmasını engelleyen kararına tepki gösterdi ve Avrupa ülkelerinin Avrupa Komisyonu'na baskı yapmasını istedi.

[Fotoğraf: AA]

israil başbakanı binyamin netanyahu, avrupa birliği'ni (ab) israil'e karşı "çifte standart" uygulamakla suçladı.  ofisinden yapılan açıklamada başbakan netanyahu'nun, israil'i ziyaret eden estonya dışişleri bakanı marina kaljurand ile görüştüği belirtildi ve netanyahu'nun söz konusu görüşmede, "ab'nin duruşu ve ülkesine çifte standart" uygulamasına yönelik tepkisini ifade etti.

netanyahu, görüşmede israil ile çoğu ab ülkesi arasında iyi ve olumlu ilişkilerin bulunduğunu ve bu ülkelerin avrupa komisyonu'na israil'e yönelik davranışını değiştirmesi konusunda baskı yapması gerektiğini söyledi.

daha önce ab, israil'in, işgal altında tuttuğu batı şeria'daki gayrimeşru yerleşim birimlerinde üretilen ürünlerde "israil malı" etiketi kullanılmasını engelleyen bir karar almış, bu karar israil'in sert tepkisine neden olmuştu.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;