La Liga

Neville futbolculara tablet dağıttı

Televizyon yorumculuğu yaptığı dönemde hareketli ekran analizlerini sık kullanan Gary Neville, ilk teknik direktörlük deneyimlerini yaşadığı Valencia'da da tüm futbolculara tablet dağıttı.

Konular: Spor, Futbol
Gary Neville uzun yıllar Manchester United'da oynadı [Valencia]

gary neville, futbolu manchester united'da bıraktıktan sonra televizyon yorumculuğuna başladı. futbolculuğunda olduğu gibi bu alanda da dikkatleri çekti ve yorumculuğu geniş kesimlerce başarılı bulundu. genelde dokunmatik ekran üzerinden oyun kurgusu ve istatistikler üzerinden yorumlar yapan neville, teknolojiyi yeni durağı ispanya'da da bırakmadı. ingiliz futbol adamı yeni takımı valencia'da tüm futbolculara tablet bilgisayar verdi.

asistanı miguel angel angulo, neville'ın tabletleri her oyuncunun antrenmanları takip edebilmesi ve bilgilere daha kolay ulaşabilmesi için verdiğini söyledi. angulo'ya göre ingiliz futbol adamı dil problemini de çok çabuk aştı ve şimdiden az az ispanyolca konuşmaya başladığını ve çok hızlı ilerleme kaydettiğini belirtti. 

Neville'ın kurdurduğu kameralar.

neville antrenman sahasının üstüne de bir kamera sistemi kurdurdu. bilgisayar programlarıyla birlikte buradan oyuncuların performanslarını çok daha ayrıntılı bir şekilde analiz edebiliyor.

neville takıma yenilik getirdi ama iki maç sonunda henüz galibiyet gelmedi. lyon'a evlerinde yenilerek şampiyonlar ligi'nden elendiler. avrupa ligi'nden devam edecekler. ligde de eibar ile deplasmanda 1-1 berabere kaldılar. valencia 15 maçta topladığı 21 puanla ligde 8'inci sırada.  sırada da kral kupası var. çarşamba günkü rakip barakaldo.

angulo'ya göre neville bu iki maçta da adaptasyon sürecindeydi. ispanyol teknik adam barakaldo maçının da neville için bir şans olduğu görüşünde:

"dürüst olmak gerekirse hedeflerimiz uzun vadeli değil. kısa süreli hedeflerimiz var. şimdi barakaldo, onları yenmek zorundayız. sonra ligde getafe, villarreal ve real madrid ile oynayacağız"

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;