La Liga

Neville kariyerine Valencia'da başlıyor

La Liga ekiplerinden Valencia teknik direktörlük koltuğunu eski Manchester Unitedlı futbolcu Gary Neville'a emanet etti. Neville, kariyerindeki ilk teknik direktörlük deneyimine Valencia'da başlayacak.

Konular: Spor, Futbol
İngiliz teknik adamın, 6 Aralık tarihinde resmen göreve başlayacağı açıklandı. [Getty Images]

kulüpten yapılan yazılı açıklamada, nuno espirito santo'dan boşalan teknik direktörlük görevi için gary neville ile sezon sonuna kadar sözleşme imzalandığı bildirildi.

valencia kulübü başkanı lay hoon chan, gary nevilile ile hızlı bir şekilde anlaşmaya vardıkları için memnun olduklarını belirterek, "manchester united ve ingiltere milli takımı'nda futbolcu olarak büyük bir kariyere sahip gary, ingiltere milli takımı'nın teknik kadrosunda da tecrübe kazandı. ingiliz futbolunun en karizmatik isimlerinden biri olan gary, futbol hayatı boyunca saha içinde ve dışında çok saygın bir kişi oldu" dedi.

ingiltere milli takımı'nda teknik direktör roy hodgson'ın yardımcılığını yapan ve ilk defa bir takımda teknik direktör olarak görev yapacak 40 yaşındaki gary neville ise "çok heyecanlıyım ve valencia kulübü'nde çok büyük bir fırsat yakaladığım için çok gururluyum. valencia büyük ve prestijli bir kulüp. futbolcu olarak da bu kulübü çok iyi hatırlıyorum" değerlendirmesini yaptı.

ingiliz teknik adamın, 6 aralık tarihinde resmen göreve başlayacağı ve 9 aralık'ta şampiyonlar ligi'nde olympique lyon'a karşı oynanacak maçta takımın başında olacağı belirtildi. gary neville'ın kardeşi phil'in de yardımcı antrenörlük görevi üstlendiği valencia'nın, la liga'nın 14. haftasında sahasında barcelona'ya karşı oynayacağı maçta takımın başında salvador gonzalez voro yer alacak.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;