ABD

New York'ta polis şiddetine protesto

ABD polisinin siyahilere yönelik şiddet uygulamaları New York’ta yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

Konular: Amerika
ABD polisinin siyahilere yönelik politikaları New York'ta protesto edildi. [Fotoğraf-Reuters]

union meydanı'nda başlayan gösteri kentin ünlü times meydanı'na doğru sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüyüşle devam etti.

"adalet yoksa, huzur da yok" ve "katil polisleri tutuklayın" sloganlarının atıldığı gösteride, missouri eyaletine bağlı ferguson kentinde ağustos ayında siyahi bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesini protesto edenlerle dayanışma vurgusu yapıldı.

protestocuların sözcüsü jamel mims, siyahi genç michael brown'un ölümünde suçun abd'nin güvenlik sisteminde olduğunu söyledi. 

mims "bu sistemde gençler için bir gelecek yok. 'artık yeter' demek için buradayız“ diye konuştu.

"22 ekim koalisyonu" isminde bir grup tarafından organize edilen ve bu yıl on dokuzuncusu düzenlenen gösteri olaysız sona erdi.

missouri eyaletindeki ferguson kentinde, 9 ağustos'ta siyahi genç michael brown'ın polis memuru darren wilson tarafından vurularak öldürülmesinden bu yana abd'nin bellibaşlı şehirleri protesto gösterilerine sahne oldu.

göstericiler polis memuru wilson'ın ivedilikle tutuklanmasını ve olayın incelenmesi için özel bir savcının atanmasını istiyor. brown'ın öldürülmesiyle ilgili devam eden davanın gelecek ay sonuçlanması bekleniyor.

kaynak: aa ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;