Nijerya

Nijerya'da intihar saldırısı: 70 ölü

Nijerya'da, ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin kaldığı kampa düzenlenen intihar saldırılarında en az 70 kişi öldü, 78 kişi yaralandı. Saldırıların Boko Haram üyesi iki kadın tarafından düzenlendiği tahmin ediliyor.

Konular: Nijerya, Afrika

nijerya’nın kuzeydoğusundaki borno eyaleti’nde yerinden edilmiş kişilerin kaldığı kampa düzenlenen intihar saldırılarında en az 70 kişi öldü. dikva bölgesinde 50 bin kişinin kaldığı kampa düzenlenen saldırılarda 78 kişi de yaralandı.

henüz olayı üstlenen olmadı. ancak al jazeera’ye konuşan yetkililer, patlamaların boko haram militanı iki kadın intihar eylemcisinin düzenlendiğini tahmin ettiklerini söyledi.

anadolu ajansı’na konuşan yerel aktivist adamı adamu, kampın nijerya ordusu tarafından etrafında çukurlar kazılarak yoğun şekilde korunduğunu hatırlattı. buna rağmen saldırganların içeri nasıl sızdığının halen gizemini koruduğunu söyledi.

saldırı, iki haftada bölgede gerçekleşen üçüncü büyük intihar eylemi oldu. adamava eyaletinde 29 ocak'ta düzenlenen intihar saldırısında 10, dalori'deki ülke içinde yerinden edilmişlerin kaldığı kampa 31 ocak'ta düzenlenen saldırıda ise 86 kişi yaşamını yitirmişti.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;