Afrika

Nijerya'da ordu 'yanlışlıkla' mülteci kampını bombaladı

Nijerya ordusunun Boko Haram örgütüne yönelik hava operasyonunda, mülteci kampı ve görevlilerin bulunduğu bölge bombalandı. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ordu yetkililerine göre bombardıman "yanlışlıkla" oldu.

Konular: Nijerya, Afrika
[Fotoğraf: Reuters]

nijerya ordusu adına konuşan general gen lucky irabor gazetecilere yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının ülkenin kuzeyindeki borno eyaletinde bulunan ve ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin bulunduğu kampı "yanlışlıkla" bombaladığını söyledi.

kamerun sınırına yakın rann bölgesindeki bombardımanda çok sayıda kişinin öldüğünü, bunlar arasında uluslararası kızıl haç örgütü ve sınır tanımayan doktorlar adına çalışan bazı nijeryalıların da olduğunu belirten general irabor, olayla ilgili incelemenin devam ettiğini belirtti.

adının açıklanmasını istemeyen borno eyaletinden bir yetkili, olayda 100'ün üzerinde mültecinin öldüğünü, yardım çalışanlarının yaralandığını ifade etti.

sınır tanımayan doktorlar ise en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini, 120'den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

bu olay nijerya ordusu tarafından kabul edilen ilk hatalı bombardıman oldu. ülkenin kuzeydoğusunda yaşayan nijeryalılar daha önce de ordunun sivil yerleşim yerlerini hedef aldığını bildirmişti.

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;