Afrika

Nijerya'da silahlı saldırı

Ülkenin kuzeydoğusundaki Mainok kasabasına silahlı baskın düzenleyen Boko Haram'ın açtığı ateş sonucu en az 36 kişi öldü.

Konular: Afrika
Boko Haram örgütü beş yılda çoğu sivil binlerce kişiyi öldürdü. [Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

nijerya bir kez daha boko haram şiddetine sahne oldu. ülkenin kuzeydoğusundaki mainok kasabasına silahlı baskın düzenleyen boko haram'ın açtığı ateş sonucu en az 36 kişi öldü.

nijerya ordusu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. 

çarşamba günü ise kano şehrinde bir okula düzenlenen saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetmişti. 

nijerya, ilk olarak ülkenin kuzeydoğusunda ortaya çıkan ve kısa sürede başkent abuja da dahil ülkenin her tarafına yayılan boko haram örgütüyle beş yıldır mücadele ediyor.

son beş yılda binlerce kişinin ölümüne neden olan örgütün şiddetinden kaçan milyonlarca sivil de evlerini terk etti.

borno, yobe ve adamawa eyaletlerinde, mayıs 2013'te boko haram tehdidi nedeniyle ilan edilen olağanüstü hal devam ediyor.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;