Bilim-Teknoloji

Nokia telefonlara Opera Mini

Microsoft'un Nokia ile beraber ürettiği telefonlarda standart tarayıcı Opera Mini olacak. Yapılan anlaşma Nokia'nın belli modelerini içeriyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Opera Mini Nokia'nın ucuz telefonlarının standart tarayıcısı olacak
Opera Mini Nokia'nın ucuz telefonlarının standart tarayıcısı olacak

kendisinin de mobil tarayıcısı bulunan microsoft, norveçli tarayıcı üreticisi opera ile yeni bir anlaşma imzaladı. yapılan anlaşmaya göre microsoft tarafından satın alınan nokia'nın telefon birimini ürettiği bazı modellerde opera mini tarayıcı standart olacak.

nokia'nın series 30+, series 40 ve asha modellerini kapsayan anlaşma ile firmanın 'özellikli telefon' olarak bilinen ucuz modellerinde standart internet tarayıcısı opera mini olacak.

opera'nın üst düzey yöneticisi lars boilsesen tarafından yapılan açıklamada 'nokia'nın tarayıcı geliştirme işini devralıyoruz' dendi. açıklama sonrası opera'nın borsada işlem gören hisseleri yüzde 6.5 oranında yükseldi. opera mini nokia'nın telefonlarında fabrika çıkışı olarak yüklü gelecek ve kullanıcılar tarayıcı olarak bu yazılımı kullanacak.

kendi tarayıcısı var

microsoft'un bilgisayarlarda da kullanılan internet explorer tarayıcısı bulunuyor. bu tarayıcının mobil sürümü firmanın geliştirdiği windows phone işletim sisteminde kullanılıyor. nokia'nın bütün windows phone modellerinde standart tarayıcı olarak internet explorer kullanılıyor.

kaynak: opera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;