15 Temmuz darbe girişimi

Norveç’ten Türk subayların sığınma başvurularına kabul

NATO’da görevli dört Türk subayı ile bir askeri ataşenin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Norveç’e yaptıkları sığınma başvuruları kabul edildi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Norveç'te darbe teşebbüsü olsa ve oradakiler Türkiye'ye sığınsa nasıl davranılması isteniyorsa, öyle davranılmasını bekliyoruz” dedi.

[Fotoğraf: DHA]

norveç göçmen dairesi, nato’da görevli dört türk subayı ile bir askeri ataşenin 15 temmuz darbe girişiminden sonra yaptıkları sığınma başvurularını kabul etti. karar ile birlikte sığınmacı subaylar norveç’te oturma ve çalışma hakkı kazanmış oldular.

avukat kjell m. brygfjeld, müvekkilleri olan dört subay ile askeri ataşenin sığınma başvurularının kabul edildiğini doğruladı. doğan haber ajansı, nato subayları ile ataşenin ailelerinin de sığınmacı olduklarını ve norveç’te adresi gizli tutulan bir yerde yaşamlarını sürdürdüklerini duyurdu.

15 temmuz darbe girişiminin ardından türkiye tarafından geri dönmeleri istenen norveç’te nato’da görevli dört türk subayı ile askeri ateşe daha önce vg gazetesine yaptıkları açıklamada, darbe girişimi ile ilgilerinin olmadığını söylemişti. görevlerinden el çektirildiklerini belirten bu kişiler, geri dönmeleri durumunda tutuklanmaktan ve işkence görmekten korktuklarını ifade etmişlerdi.

kurtulmuş'tan tepki

anadolu ajansı’na konuşan başbakan yardımcısı numan kurtulmuş, “norveç'te darbe teşebbüsü olsa, oradakiler türkiye'ye sığınsa nasıl davranılması isteniyorsa öyle davranılmasını bekliyoruz” dedi.

kurtulmuş konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"bunu kabul etmek mümkün değildir, bu yanlıştır. bu açıkçası, fetö denilen bu eşkiya çetesine arka çıkmak, bunları korumaktır. bunu kabul etmediğimizi ifade etmek istiyoruz. avrupa ülkelerine sığınan ve belki önümüzdeki dönemde de sığınacak olan birtakım fetö'cü eşkiyaların derhal türkiye'ye iade edilmesi, türkiye ile bu ülkeler arasındaki dostluk ilişkilerimizin bir gereğidir."

kaynak: vg, aa ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;