15 Temmuz darbe girişimi

Nurettin Veren: Ben Adil Öksüz’ün değil, hocasının ismini verdim

Emniyet İstihbarat kaynaklarından gelen "Kemalettin Özdemir ve Nurettin Veren ifadelerinde Adil Öksüz'ün ismini vermedi" bilgisiyle ilgili Nurettin Veren, "Ben Adil Öksüz’ü vermedim. Ben bunların hocasını söyledim. Hocalar mı daha önemli Adil Öksüz mü?" dedi.

nurettin veren darbe girişiminin ardından cnn türk’te katıldığı  programda, “ben 30 senedir tanıyorum adil öksüz’ü. mit müsteşarı'nın bana gönderdiği adamlara diyorum ki, ‘gülen’in bu imamlarını tanıyorum” demişti.

bunun üzerine, "darbenin üçüncü ayında cevapsız sorular" dosyası için emniyet ve mit’e “adil öksüz neden takip altında değildi?” diye sormuştuk. emniyet istihbarat kaynakları, gülen örgütünü yakından tanıyan, uzun yıllar içinde bulunan nurettin veren'in de, kemalettin özdemir'in de adil öksüz'ün ismini vermediğini söylemişti:

"kemalettin özdemir'in  16/01/2015 tarihinde ankara tem şube müdürlüğü'nde ifade verdiği, nurettin veren'in  01/10/2014 tarihinde izmir tem şube müdürlüğü'nde ifade verdiği anlaşılmış, her ikisinin de ifadelerinde adil öksüz ismi geçmemiştir."

nurettin veren, bu açıklamayla ilgili al jazeera türk’ün sorusu üzerine  "ben adil öksüz’ü vermedim. ben cemal türk’ü verdim… cemal türk, adil öksüz gibi mollaları ilahiyat fakültelerinden devşiren kişi" dedi. veren şu ifadeleri kullandı:

"adil öksüz gibi çok insan var. hocasını (cemal türk) vermiş olmak, adil öksüz’den 10 defa önemli. bu adam, adil öksüz gibi isimleri fakültelerden alıp gülen’e teslim ediyor. aynı suat yıldırım, aynı davut aydüz gibi. ben bunların hocasını söyledim. hocalar mı daha önemli, adil öksüz mü önemli? istihbarat kendini soyutlamak için söylüyor. onu vermediysek, hocasının ismini verdik. belki daha 10 tane adil öksüz’den önemli adam çıkacak. suyun, çeşmenin başını söylüyoruz."

veren, "adil öksüz ile iş sulandırılıyor. konuşulması gerekenler konuşulmuyor" dedi.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;