Kırım

"Obama Rusya’ya çok mu yumuşaktı?"

Beyaz Saray’a cevap veren Rusya Dışişleri Bakanlığı, 2014’te ilhak ettiği Kırım’ı Ukrayna’ya iade etmeyeceklerini açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump da “Rusya Kırım’ı Obama Yönetimi zamanında almıştı. Obama Rusya’ya karşı çok mu yumuşaktı?” ifadesini kullandı.

[Fotoğraf: DHA]

rusya dışişleri bakanlığı, salı günü moskova’ya kırım’dan çekilme çağrısı yapan abd’ye yanıt verdi. basın toplantısında konuşan bakanlık sözcüsü maria zaharova, “kendi toprağımızı geri vermeyeceğiz. kırım, rusya federasyonu’na bağlı bir bölgedir” dedi.

zaharova’nın açıklamasından sonra tweet atan abd başkanı donald trump, “rusya kırım’ı obama yönetimi zamanında almıştı. obama rusya’ya karşı çok mu yumuşaktı?” ifadesini kullandı.

karadeniz'de stratejik bir yarımada olan kırım, 16 mart 2014’te yapılan ve yaklaşık 250 bin müslüman kırım tatarı'nın boykot ettiği referandum sonucuna dayanarak rusya tarafından ilhak edilmişti. bu ilhakın ardından abd ve avrupa birliği ülkeleri rusya’ya ekonomik yaptırımlar uygulamış, batı’yla moskova’nın ilişkileri soğuk savaş’tan bu yana en kötü günlerini yaşamıştı.kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;