ABD

Obama: Türkiye’nin topraklarını koruma hakkı var

ABD Başkanı Obama, sınır ihlâli yapan Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak “Türkiye’nin kendi hava sahasını ve topraklarını koruma hakkı var” dedi. Rusya’nın ılımlı muhalifler yerine IŞİD’i hedef alması durumunda böyle sorunların yaşanmayacağını belirtti.

abd başkanı barack obama, sınır ihlâli yapan rus uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak “türkiye’nin kendi hava sahasınıo ve topraklarını koruma hakkı var” dedi. rusya’nın ılımlı muhalifler yerine işid’i hedef alması durumunda böyle sorunların yaşanmayacağını belirtti. obama fransa cumhurbaşkanı hollande ile yaptığı ortak basın toplantısında konuya ilişkin soruya şu cevabı verdi:

“önümüzdeki günlerde sayın erdoğan ile konu hakkında görüşeceğiz. türkiye’nin kendi hava sahasını ve topraklarını koruma hakkı vardır. rusya türk sınırına çok yakın faaliyet gösteriyor ve ılımlı muhalifleri hedef alıyor. rusya işid’i hedef alırsa böyle gerginlikler daha az olur. biz “rusya işid ile mücadelenin partneri olmasın” demedik burda sorun rusya’nın işid’i hedef almaktan çok rejimi desteklemesi. rusya2nın suriye’nin geleceğinde yer alacak unsurları hedef alması bu sorunu yaratıyor”

kaynak: türkiye

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;