Recep Tayyip Erdoğan

Obama'dan Erdoğan'a taziye telefonu

ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak, Ankara'daki saldırıyı şiddetle kınadıklarını ve 'terörle mücadele' konusunda Türkiye'nin yanında yer almaya devam edeceklerini söyledi.

cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ile abd başkanı barack obama arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

obama, erdoğan'ı arayarak, ankara'daki saldırıyı şiddetle kınadıklarını, abd olarak ‘terörle mücadele’ konusunda türkiye'nin yanında yer almaya devam edeceklerini vurguladı.

ankara'daki saldırıda hayatlarını kaybedenler için taziye, yaralılar için acil şifa dileğinde bulunan obama, türkiye'nin acısını paylaştıklarını belirtti.

erdoğan da türkiye'nin ‘terörle mücadele’ konusundaki kararlılığını vurguladı. menfur saldırının ülkenin huzur ve istikrarını bozmayı amaçladığını söyledi.

cumhurbaşkanı erdoğan ve abd başkanı obama'nın ileriki günlerde kapsamlı bir telefon görüşmesi yapma konusunda da mutabık kaldılar.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;