Bilim-Teknoloji

Obama'dan iklim değişikliği çağrısı

ABD Başkanı Barack Obama, Paris'te yapılacak küresel iklim değişikliği toplantısı öncesinde dünya ülkelerine çağrıda bulundu. Obama, liderleri karbon salınım oranlarının azaltılması konusunda anlaşmaya davet etti.

Konular: Bilim-Teknoloji
ABD Başkanı Barack Obama, küresel ısınmayı engellemek konusunda geç kaldıklarını belirtti. [Fotoğraf: Reuters / Arşiv]
obama, alaska'da yaptığı konuşmada 'küresel ısınmayı durdurmak için yeterince çaba gösterilmediğini' söyleyerek, dünya liderlerinden daha fazla işbirliği sunmalarını istedi. 
paris'te aralık ayında düzenlenecek birleşmiş milletler iklim değişikliği konferansı öncesinde açıklama yapan obama, 'halen elimizdeyken sahip olduğumuz tek gezegeni korumamız gerekiyor' ifadesini kullandı. 
küresel ısınmanın önlenmesi konusunda geç kalındığını belirten obama, karbon salınım oranının azaltılması için tüm dünya liderlerinin ortak hedefte birleşmesi gerektiğini söyledi. 
obama, alaska'da üç gün sürecek temaslarında kuzey kutup dairesi'nin ötesine geçen ilk abd başkanı olacak. hızla erimeye maruz kalan exit buzulu'nda yürüyüş yapacak olan obama, ardından yer alacağı televizyon programında küresel ısınmaya değinecek. 
paris'te düzenlenecek zirvede, küresel atmosfer sıcaklığının en fazla 2 dereceyi aşmaması planı kabul edilecek. obama, gelecek 15 yıl içinde abd'nin karbon salınım miktarının üçte biri oranında azaltılacağı sözü vermişti. 
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;