IŞİD

"Obama'nın koalisyon elçisi Kobani'de"

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le mücadele koalisyonundaki Özel Temsilcisi Brett McGurk ve beraberindeki heyet Kobani'de YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Birlikleri üyeleriyle görüştü.

Konular: IŞİD

abd ilk kez suriye'nin içine hükümet yetkililerini gönderdi.  afp'nin kürt kaynaklara dayandırdığı haberine göre, abd bakanı barack obama'nın işid'le mücadele için kurulan koalisyondaki özel temsilcisi brett mcgurk ile ingiliz ve fransız diplomatlar kobani'de ypg'nin başını çektiği demokratik suriye birlikleri üyeleriyle görüştü. 

ajansa konuşan bir kürt kaynak, görüşme için "uluslararası koalisyondan üst düzey askeri heyet suriye demokratik birlikleri'nin üst düzey üyeleriyle bir araya geldi" ifadelerini kullandı. 

kürt kaynak görüşmede işid'e karşı askeri planların gündeme geldiğini belirtirken, afp görüşmeyi sahadaki başka bir kaynağa daha doğrulattığını belirtti. 

washington’un işid ile mücadele kapsamında desteklediği kürt ypg güçleri, ekim ayında yeni bir askeri ittifak kurduğunu açıklamıştı. pkk’nın suriye kolu pyd’nin silahlı kanadı ypg ve ypj'nin başını çektiği oluşuma katılan gruplar suriye arapları ittifakı (devrimciler ordusu, burkan el furat operasyonu bileşenleri, sanadid birlikleri, yiğitler birlikleri, cezire tümenleri birliği), süryani askeri konsey, ypg, ypj olarak listelenmişti. 

kaynak: afp 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;