Euroleague

Obradovic: Dörtlü Finali hak ettik

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, gösterdikleri performansla Euroleague'de Dörtlü Final'e kalmayı hak ettiklerini söyledi.

Obradovic ilk uluslararası kupasını İstanbul'da kazanmıştı. [Fenerbahce.org]

obradovic, almanya'nın başkenti berlin'de 13-15 mayıs tarihlerinde düzenlenecek dörtlü final öncesi, ülker sports arena'da genel menajer yardımcısı ömer onan ve takım kaptanı melih mahmutoğlu'yla basın toplantısı düzenledi.

sırp başantrenör, başarının sırrı olarak oyuncularını işaret ederken, taraftarın futbol maçlarında kendi ismini bağırmasından gurur duyduğunu belirtti.

sezon başında çok fazla oyuncu değiştirdiklerini hatırlatan obradovic, şöyle konuştu:

"oyuncularım çok iyi iş çıkardı. bize istediğimiz gibi çalışma fırsatı verdiği için başkan aziz yıldırım'a teşekkür ediyorum. saatlerce yeni sezon çalışmalarını yaptık. kadroyu değiştirerek çok büyük risk aldık ama düşüncelerimize sonuna kadar inandık. bir kez daha avrupa'nın en iyi dört takımı arasında yer almayı hak ettik."

"başımda büyük ağrılar oluyor"

obradovic, sezon içinde yaşadıkları sakatlık sorunları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi.

özellikle takımın uzun oyuncusu jan vesely'nin sakatlığının kendilerini kötü etkilediğini anlatan tecrübeli başantrenör, şunları kaydetti:

"vesely'den önce antic de 2 ay sakattı. dürüst olmak gerekirse antic de hala sorunlar var. hayatımda hiç böyle bir durumda olmadım. bir tane uzun var. o da udoh. başka bir uzunumuz vardı ama kendisi onunla ilgili bir söz söylenmeyi hak etmiyor burada. sonuç olarak bir tane uzunumuz var. oyuncular her şeyin bilincindeydi ve buna göre çalıştılar. real madird'e çok iyi hazırlandılar. çok iyi bir seri oynadık. vesely bizim için önemli bir oyuncu. en büyük dileğim, herkesin dörtlü final'de sağlıklı olması. ne yapacağım ve takımı nasıl hazırlayacağım diye zaman zaman başımda büyük ağrı oluyor."

real madrid serisinden sonra geçen hafta spor toto basketbol ligi'nde anadolu efes'le oynadıkları maç öncesi yaşanan atmosferi hayatının en güzel günlerinden biri olarak niteleyen obradovic, "kulübün bize hazırladığı özel video ve taraftarın bize gösterdiği sevgiyi unutamam. kalbimden söylüyorum, hayatımın en güzel gecelerinden biriydi. tamamen doluydu burası ve herkes büyük keyif alıyordu. insanların mutlu olduğunu görmek dünyanın en güzel duygusu." ifadelerini kullandı.

takımının hem savunma hem de hücumda iyi olmasını istediğini anlatan sırp başantrenör, "benim için yenmek yeterli. ister 1, ister 20 sayı farkla olsun. sonuna kadar mücadele etmek gerekiyor. savunma ve hücumun dengesi çok önemli." şeklinde konuştu.

takımın oyun kurucusu ali muhammed'in bu sezon fenerbahçe'yle savunmasını geliştirmesiyle ilgili ise obradovic, "basketbolu çok seviyor. burada bulunmanın ne kadar önemli olduğunun farkında. lider bir oyuncu. oyuncularıma hep onun mücadelesini gösterdim. mücadele ettikleri sürece benim için sonuçlar önemli değil." dedi.

bu sırada yanında oturan melih mahmutoğlu'nu işaret eden obradovic'in "kaptanı da savunma oyuncusuna çevirmemiz gerekiyor. kolay değil." demesi salonda gülüşmelere neden oldu. melih'in çok iyi bir oyuncu olduğunu vurgulayan obradovic, "bu takımın kaptanı olmak kolay değil. herkes onu çok seviyor. saha dışında hepimizi toparlıyor. aslında all-star organizasyonunda '3 sayı yarışmasını kazanırsam yemek ısmarlayacağım' dedi ama henüz göremedik." diye görüş bildirdi.

"udoh için çok zordu"

sezon başında amerikan basketbol ligi'nden (nba) fenerbahçe'ye transfer olan ve sakatlıklardan dolayı takımın en önemli oyuncusu durumuna gelen ekpe udoh için obradovic şunları kaydetti:

"sezon başı kampında udoh için her şey çok zor ve farklıydı. günde çift antrenman, onun için çok zordu. bunu çok iyi anladı ve takımın lideri gibi oldu. tek uzun oyuncu olduğu için de sıkıntılar yaşıyor. maç oynamaktan çok hoşlanıyor. ne sıkıntısı olursa olsun sahada her şeyini veriyor. elimden geldiğince onu antrenmanlarda dinlendirmeye çalışıyorum. önümüzdeki sene çok farklı bir avrupa ligi olacak. şu anda mevcut kadromuzla çok zorlanırız. o yüzden sezon biter bitmez plan yapmamız gerekiyor. önümüzdeki sezon da dörtlü final hedefliyorsak oturup bunu konuşmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

bu sırada basın toplantısını izleyen ekpe udoh, soru sormak isteyince keyifli anlar yaşandı. udoh'un "nasıl şampiyonluğu getireceksiniz?" sorusuna kaptan melih mahmutoğlu, "sizin sayenizde." diye cevap verdi.

ömer onan: "hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz"

fenerbahçe erkek basketbol takımı genel menajer yardımcısı ömer onan, takımın hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini belirtti.

her sene hedeflerinin son dört takım arasında kalmak olduğunu vurgulayan onan, "plan yaparken uzun süreli planlar yapıyoruz. avrupa'nın en iyi başantrenörüyle çalışıyoruz. çok da değerli bir kadromuz var. kulüp olarak onlara sonsuz bir destek veriyoruz. onlar da karşılığını veriyorlar. her sene dörtlü final'de oynamak istiyoruz."

fiba ve uleb arasındaki anlaşmazlıkla ilgili de yorum yapan onan, "biz yolumuza avrupa ligi'nde devam edeceğiz. fiba'yla olan olaylarda herkes baskıya maruz kalıyor. 40 takımlı avrupa ligi ve avrupa kupası'ndan bahsediyoruz. bundan geri adım atmayacağız. çeşitli şekilde tehditler geliyor. başkanla da konuştuk. bu tehditlere boyun eğmeyeceğiz. artık 1970'lerin mantalitesiyle bu organizasyonlar yapılmıyor. nba'den sonra bu iki kupa, en iyi basketbol organizasyonudur. kimsenin kafasında soru işareti olmasın. baskılar sonuçsuz kalacaktır."

ömer onan, trabzonspor medical park'la ligde deplasmanda oynayacakları maçta da herhangi bir güvenlik sıkıntısı çekeceklerine inanmadığını aktardı.

melih mahmutoğlu: "inşallah şampiyonluk gelir"

sarı-lacivertli takımın kaptanı melih mahmutoğlu, berlin'de şampiyon olmak istediklerini belirtti.

takımı için her zaman elinden geleni yaptığını vurgulayan melih, "böyle iyi bir takımda, kulüpte kaptan olduğum için ve iki yıldır dörtlü final oynadığım için mutluyum. başkanımız ve yönetimimiz her şeyi yapıyor. bize sadece sahaya çıkıp savaşmak kalıyor. iyi bir takımız, çok da iyi çalışıyoruz. inşallah avrupa ligi'ni kazanırız ve sezonu 3 kupayla tamamlarız." ifadelerini kullandı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;