Kürt sorunu

Öcalan afişine toplatma kararı

Diyarbakır'daki billboardlara asılan ve üzerinde PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının yer aldığı afişler için mahkeme toplatma kararı verdi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ilk kez billboardlara asıldı. [DHA]
pkk'nın imralı cezaevinde bulunan lideri abdullah öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu afişler diyarbakır sokaklarındaki billboardlara asılmıştı.
diyarbakır cumhuriyet savcılığı, afişlerde suç unsuru bulunduğu gerekçesiyle mahkemeden, toplatma kararı verilmesini talep etti. 
mahkeme de talebi uygun gördü. karar, afişleri kaldırması için emniyet müdürlüğü'ne gönderildi.
fotoğrafı ilk kez afişte yer aldı
abdullah öcalan'ın resimleri ilk kez bir kentteki billboardlarda yer alıyor. 
fotoğrafın yer aldığı, barış ve demokrasi partisi (bdp) imzalı afişte, kürtçe ve türkçe "özgür öncderlikle özgür yaşama" sloganı yazılı. 
parti, afişte, öcalan'ın kenya'da yakalanalarak türkiye'ye getirildiği 15 şubat'ın yıldönümü için düzenlenecek etkinliklere katılım çağrısı yapıyor. 
bdp, 15 şubat'ta da kentte bir yürüyüş düzenlemeyi planlıyor. 
kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;