Türkiye

Öcalan Ermenilere mektup yazacak

Son dönemde PKK cephesinden Ermenileri hedef alan açıklamaların ardından Abdullah Öcalan Hrant Dink’in ölüm yıl dönümünde okunacak mektubunda Ermenilere uzlaşma mesajı gönderecek.

önce 2013 yılı nevruz’unda okunan mektubunda pkk lideri abdullah öcalan sürecin gidişine taş koyan kesimler arasında ermeni lobisini işaret etti. son olarak kck eş başkanı bese hozat, “ israil lobisi, yine milliyetçi ermeni ve rum lobileri birer paralel devlettir” ifadelerini kullandı. türkiye’deki ermeniler bu açıklamalara tepki gösterdi.

bdp’ye göre ise ortada bir yanlış anlaşılma var. son imralı görüşmesinde milletvekillerine bu durumdan rahatsız olduğunu belirten abdullah öcalan pkk’nın bu konudaki bakışına açıklık getirmek amacıyla bir mektup yazdı.

19 ocak pazar günü yapılacak törende hdp milletvekili sırrı süreyya önder, abdullah öcalan’ın türkiye’deki ermenilere hitaben yazdığı mektubu okuyacak.

"kürtler ermenilere alan açtı"

bdp yetkililerinin al jazeera’ya verdiği bilgiye göre öcalan mektubunda, “ermeni halkına yönelik büyük felaketin tanınmasında en büyük katkıyı kürt hareketi sağladı. buna alan açtı” diyecek.

hrant dink’in öldürülmesini son ermeninin türkiye topraklarından çıkarılma çabası olarak tanımlayan öcalan, “bu çabayı bizim mücadelemiz engelledi. ermeni halkına yönelik bakıştan rahatsızız” mesajı verecek.

abdullah öcalan mektubunu yazdı ve bdp’ye iletilmek üzere cezaevi yönetimine verdi. mektubun adalet bakanlığı üzerinden barış ve demokrasi partisi’ne ulaşması ve pazar günü yapılacak hrant dink anma töreninde okunması bekleniyor.

demirtaş: keşke başka şekilde ifade edilseydi

bese hozat’ın açıklamasıyla ilgili ankara’da bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan bdp eş başkanı selahattin demirtaş hozat’ın türkiye’deki ermeni ve rumları kastetmediğini söyledi. demirtaş, “kastettiği uluslararası sermayedir, paradır. keşke başka şekilde ifade edilseydi” diye konuştu. 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;