Çözüm süreci

Öcalan: Müzakereler için engel yok

Heyetin 17 Aralık'ta İmralı'ya gittiğini bildiren HDP, Öcalan'ın derin ve anlamlı müzakerelere geçilmesi konusunda bir engel görmediğini duyurdu.

HDP'nin İmralı heyeti içinde yer alan Önder, Öcalan ile görüşmelerin sıklaşacağını açıklamıştı. [Fotoğraf: Twitter]

hdp çözüm sürecine ilişkin bir basın açıklaması yayımladı. bu açıklamaya göre pkk lideri abdullah öcalan ve devlet yetkilileri arasındaki görüşmeler yoğun bir şekilde sürüyor ve müzakere edilen hususlar konusunda daha ileri bir aşamaya geçmek konusunda bir engel kalmadı. hdp'nin açıklaması şöyle:

"çözüm süreci kapsamında imralı, kandil, devlet ve hükümet ekseninde yürütmüş olduğumuz görüşme trafiği bütün yoğunluğu ile devam etmektedir.

bu görüşmeler kapsamında 17 aralık çarşamba günü imralı adası’nda sayın öcalan’la üç saate yakın bir toplantı gerçekleştirdik. bu toplantının sonucunda kamuoyuyla paylaşmak isteriz ki; bu süreçte imralı’da sayın öcalan’la devlet heyeti arasında yoğun bir görüşme trafiğinin yaşandığı, yapılan toplantılar neticesinde anlamlı derin müzakerelere geçme konusunda herhangi bir engel olmadığı heyetimize aktarılmıştır.

önümüzdeki hafta edindiğimiz sonuçları ve önerileri çözüm kurulu üyeleri ve kandil’de kck yetkilileri ile tartışarak, kamuoyunu daha geniş kapsamlı olarak bilgilendireceğimizi kamuoyuna saygıyla sunarız."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;