Türkiye

Öcalan: Süreç sırat köprüsünde

Görüştüğü BDP heyeti aracılığıyla yazılı açıklama yapan Abdullah Öcalan, "Süreç halen devam etmekle beraber bir sırat köprüsü üzerindedir" dedi.

Konular: Kürt sorunu
HDP heyeti Öcalan'ın mesajlarını iletmek üzere Kandil'e gidiyor. [AA-Arşiv]

çözüm sürecinin çok ciddi bir aşamaya geldiğini söyleyen öcalan, hükümetin attığı adımları yeterli bulmasa da "barış iradesi"ni sürdürme kararlılığında olduğunu vurguladı.

"şimdiye kadar atılan adımlar ve yapılan fedakarlıkların çoğu tek yanlı olmuştur. bütün bu olumsuzluklara rağmen tek yanlı da olsa barış iradesini sürdürme kararlılığımız vardır. süreç üzerinde oluşabilecek her türden komployu etkisiz kılmanın tek yolu, acil demokratikleşmedir. bunun en önemli ayaklarından birisi de sürecin en temel eksiği olan yasal dayanak ve altyapının bir an önce oluşturulması olacaktır."

öcalan "bu itibarla bütün demokrasi güçlerini bu doğrultuda katkı oluşturmaya davet etmek tarihi sorumluluğumuzdur.” sözleriyle örgütüne de mesaj verdi. 

öcalan ile görüşmeye bdp grup başkan vekilleri pervin buldan ve idris baluken ile bir süredir imralı’daki görüşmelerde bulunmayan hdp istanbul milletvekili sırrı süreyya önder katıldı. 

öcalan nisan ayında pkk’ya türkiye sınırları dışına çekilme çağrısı yapmıştı.

pkk’nın çatı örgütü kürdistan topluluklar birliği (kck) ise eylül ayında, “türkiye hükümetinin sorumsuz davranması, demokratikleşme ve kürt sorununun çözümü konusunda adım atmaması nedeniyle” çekilmeyi durdurduğunu ancak ateşkesin devam edeceğini açıklamıştı.

aynı ayın sonunda tbmm’de kabul edilen demokratikleşme paketi ise hem kck hem de kürt siyasetçiler tarafından beklentileri karşılamadığı gerekçesiyle eleştirilmişti.

 


 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;