Türkiye

Öcalan’dan Ermenilere mektup

Öcalan Ermenilere yönelik bir mektup kaleme aldı. Amaç son dönemde PKK cephesinden Ermenilere yönelik açıklamaları düzeltmek. Mektup, bugün Agos gazetesinde yayınlanacak.

Haberin Öne Çıkanları

Öcalan'dan Ermenilere mektup

Perşembe Agos'ta yayınlanacak

Abdullah Öcalan'ın Ermenilere yönelik mektubu Agos Gazetesi'nde yayınlandı.

pkk’nın imralı cezaevi'ndeki lideri abdullah öcalan’ın ermenilere hitaben yazdığı ve bir süredir beklenen mektubu hdp’li sırrı süreyya önder’e ulaştırıldı. al jazeera türk’e konuşan önder, mektubu agos gazetesi yöneticilerine teslim edeceğini söyledi.

türkiye'deki ermenilerin çıkardığı haftalık agos gazetesi erken saatlerde internet sitesi üzerinden mektubu yayınlayacak.

'mektup ilişkileri daha net kavramlar üzerinden tesis edecek'

önder, mektubun “tartışmaları bitirecek, bundan sonra daha net kavramlar üzerinden ilişkileri tesis edecek” nitelikte olduğunu da söyledi. “ 'biz şununla bunu kastediyoruz bunun bir anlamı yoktur, söylediğinden ben bunu anlıyorum' dediği zaman bir halk, siz hele böyle soykırıma uğramış bir halksa saygı göstermek durumundasınız. sanırım sayın öcalan’ın mektubu da bu çerçevede. ne kastettiğini ama hâldeki duruşunun ne olduğunu anlatan ikili içerikten oluşan bir mektup” dedi.

'özür yok'

önder, mektubun ermeni cemaatinden bazı isimlerin beklentilerinde dile getirdiği gibi “özür” niteliğinde olmadığını belirtti.

önce 2013 yılı nevruz’unda okunan mektubunda pkk lideri abdullah öcalan sürecin gidişine taş koyan kesimler arasında ermeni lobisini işaret etmişti. son olarak kck eş başkanı bese hozat, “ israil lobisi, yine milliyetçi ermeni ve rum lobileri birer paralel devlettir” ifadelerini kullandı. türkiye'de yaşayan bazı ermeniler bu açıklamalara tepki göstermişti.

'fırtına koparıyorlar'

mektup öncesinde ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan bdp eş genel başkanı selahattin demirtaş ise ermenilerin çok tezcanlı davrandığı görüşünde

demirtaş, “30 yıllık mücadeleyi bir kenara bırakıp, bir cümle üzerinden büyük haksızlık yapıp fırtınalar koparıyorlar. pkk nasıl bir zorluk çıkarma gücüne sahip ki bundan vazgeçiyor? ermeni halkının şuna dikkat etmesi lazım, bütün dünya tamam, türkiye de her şey hazır da bir tek kürtler sorun çıkarıyor. bu kadar haksızlık olmaz. bütün dünya ermenilerin dramını görüyor da kürtler mi buna engel oluyor? pkk’nın avrupa parlamentosunda gücü mü var, abd’de gücü mü var?” diye konuştu.

tepkilere “dostlarımız olduğu için kıymet veriyoruz yoksa bu sözler kıymet verilecek sözler değil” diye yanıt veren selahattin demirtaş, ermeni lobileri ile türkiye’li ermenileri birbirinden ayırdıklarını da bir defa daha hatırlattı.

bdp eş başkanı, “uluslararası lobilerin, sermayenin dini, ahlakı, etnik kimliği yoktur. bir ermeni solcu da çıksın bana bunu açıklasın, lobicilik yapan büyük sermaye sahipleri yok mu? soros ermeni olsaydı biz eleştiremeyecek miydik? soykırımdan geçmiş bir halkın etnisitesine ait diye eleştiremeyecek miyiz? kürt olsa eleştiremeyecek miyiz? ermeni halkının da tartışma yürütürken biraz dikkatli olması lazım” dedi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;