Türkiye

Öcalan'dan "süreç" mesajı

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan adada yaptıkları görüşme sonrası Gemlik'e döndü

BDP’li İdris Baluken'in Twitter hesabına koyduğu İmralı fotoğrafı

 

 

imralı adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken abdullah öcalan'ın kardeşi mehmet öcalan ile aynı cezaevinde kalan 5 pkk'lıdan cumali karsu'nun kardeşi hanefi karsu, adada yaptıkları görüşme sonrası gemlik'e döndü

 

öcalan, adadan dönmesinin ardından bir gazetecinin, ''görüşme nasıl geçti?'' sorusuna, ''bir hafta önce vekiller geldi. kendisi de süreç ile ilgili şunları söyledi: bir senelik süreç 15 ekim'de bitmiştir. bunu diyebilirim. zaten biz aile görüşü yaptık. en iyisi süreci götürenlere sorarsanız daha faydalı olabilir. ama birinci aşama bitmiştir. ikinci aşamayı da bilemiyorum" dedi.

başka bir gazetecinin "abdullah öcalan süreçle ilgili neler söylüyor? memnun mu?" sorusuna kardeş öcalan, şöyle cevap verdi:

"şu şekilde memnun. bir senedir ne asker ne de dağdaki gerilla ölmedi. ölmediği için bu bir senelik süreçten memnundur. sürecin nasıl gideceğini bilemiyoruz. onu en iyisi süreci götürenlerden sorarsanız daha uygundur hem de ahlaklıdır."

öcalan, daha sonra adadaki hükümlülerden cumali karslı'nın kardeşi hanefi karslı ile ilçeden ayrıldı.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;