Abdullah Öcalan

Öcalan'ın son fotoğrafları

Twitter'da yayınlanan fotoğraflarda PKK lideri Abdullah Öcalan, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'la aynı masada görülüyor.

Abdullah Öcalan'ın Ermenilere yönelik mektubu Agos Gazetesi'nde yayınlandı.

fotoğraflar, pkk lideri abdullah öcalan'ın hükümlü olduğu imralı cezaevi'nde çekilmiş ve uzun süre sonra yayınlanan ilk fotoğraf olma özelliği taşıyor. fotoğraflar ilk olarak twitter'da ali fırat isimli bir kullanıcı tarafından paylaşıldı ve sosyal medyada hızla yayıldı. imralı adası'ndaki görüşmelerden birinde çekildiği düşünülen fotoğraflarda, öcalan, bdp eş genel başkanı selahattin demirtaş ve bdp grup başkanvekili pervin buldan'la konuşurken görülüyor. pervin buldan ve selahattin demirtaş son olarak 15 eylül'de imralı'ya giderek öcalan'la görüşmüşlerdi.

pervin buldan fotoğrafı doğruladı

bdp grup başkanvekili pervin buldan fotoğrafların gerçek olduğunu ancak bdp tarafından sızdırılmadığını duyurdu. buldan, "burası bizim adadaki çalışma ortamımız. ancak bize verilen fotoğraflardan değil. bizden çıkmadı. nereden çıktığını da bilmiyorum” dedi. 

cezaevlerinde açlık grevleri

abdullah öcalan’ın 27 temmuz 2011’den sonra avukatlarıyla görüştürülmemesi bdp kanadında büyük tepki çekiyordu. 12 eylül 2012’de cezaevlerinde açlık grevi başlatıldı. kasım ayında imralı’ya giden kardeşi mehmet öcalan, ağabeyinin çağrısını ileterek açlık grevinin bitmesini sağladı.

2012 yılının son aylarında milli istihbarat teşkilatı’nın abdullah öcalan ile yeniden görüşmeye başlamasıyla ortam yumuşadı.

ilk heyet 3 ocak'ta gitti

3 ocak 2013’te milletvekilleri uzun süreden sonra imralı'ya giderek öcalan ile görüştü. ilk heyette bdp batman milletvekili ayla akat ile mardin bağımsız milletvekili ve dtp eş başkanı ahmet türk yer aldı.

2013 yılının ocak ayından bugüne abdullah öcalan ile bdp'li milletvekilleri 13 kez görüştü. zaman zaman hükümetin heyete müdahale etmesi gerginlik yaratsa da, görüşmeler sürdürüldü. abdullah öcalan’ı en son 7 aralık’ta pervin buldan, idris baluken ve sırrı süreyya önder’den oluşan milletvekili heyeti ziyaret etti. 

fotografın 7 haziran - 15 eylül 2013 tarihleri arasında çekilmiş olması büyük olasılık. çünkü o tarihlerdeki tüm görüşmelere selahattin demirtaş ile pervin buldan katıldı. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;