Bilim-Teknoloji

Oculus Rift'in kullanıcı sürümü tanıtıldı

Sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift’in kullanıcı sürümü resmen tanıtıldı. Yeni ürün Xbox One oyun konsolu ile beraber kullanılabilecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
Oculus Rift çıkarılabilir bir kulaklığa da sahip
Oculus Rift çıkarılabilir bir kulaklığa da sahip

geçtiğimiz aylarda son kullanıcı sürümünü duyuracağını açıklayan sanal gerçeklik teknolojileri üreticisi oculus, rift ürünün son kullanıcı modelini tanıttı. halen sadece geliştirici sürümü bulunan rift’in son kullanıcı sürümü küçük de olsa tasarım değişiklikleri içeriyor. gözlüğün son kullanıcı sürümünde ayrıca entegre bir kulaklık sistemi de yer alıyor. 

oculus rift’in yeni sürümünün en büyük sürprizi ise xbox one entegrasyonu oldu. gözlük satın alındığında beraberinde özel bir algılayıcı ve xbox one oyun çubuğu verilecek. bu sayede oculus rift’i xbox one oyunlarıyla entegre olarak kullanılabilecek. 

oculus’un microsoft ile işbirliği bunlarla da sınırlı kalmadı. oculus rift sanal gözlüğü temmuz ayında kullanıma sunulacağı açıklanan windows 10 ile uyumlu olarak çalışabilecek. yeni ürünün önümüzdeki hafta kapılarını açacak dünyanın en büyük oyun fuarı e3’te son kullanıcılarla buluşacağı açıklandı. 

yeni kontrol cihazı

oculus rift’in son kullanıcı sürümü ile beraber duyurulan bir diğer ürün ise oculus touch oldu. rift ile uyumlu olarak çalışabilen bu cihaz, her el için birer tane olmak üzere iki adet olarak tasarlandı. oyunlarda hareket ve etkileşim sağlayacak olan oculus touch, rift’ten bağımsız olarak satılacak. 

oculus rift ve oculus touch’ın son kullanıcı fiyatı ise açıklanmadı. ancak sanal gerçeklik gözlüğünün xbox oyun çubuğu ve algılayıcısıyla beraber 1000-1500 dolar arasında bir fiyata sahip olması bekleniyor. yeni ürün 2016 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak. firma daha önce son kullanıcı sürümünü 2016 yılında satışa sunacağına açıklamıştı. ancak yeni sürümle ilgili detay bilgi verilmemişti. 

facebook satın almıştı

oculus, 2014 yılında facebook tarafından 2 milyar dolara satın alınmıştı. firma o tarihten bu yana faaliyetlerine facebook çatısı altında devam ediyor.  oculus'un halen satışta olan geliştirici sürümü bulunuyor. bu model içerik geliştiriciler tarafından kullanılıyor. 

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;