Türkiye

Öğretmen Öz'ü 3 bin kişi uğurladı

Eğitim Sen'in Yalova'da vali tarafından azarlandıktan sonra kendisine destek eyleminde kalp krizinden öldüğünü açıkladığı öğretmen Halil Serkan Öz'ün cenazesi 3 bin kişinin katılımıyla defnedildi.

Konular: Türkiye
Yalova Valisi'nin sınıfta azarladığı öne sürülen öğretmen Halil Serkan Öz, kendisi için düzenlenen eylemde fenalaşmış ve kalp krizi geçirmişti. [Fotoğraf: DHA]

yalova termal fen lisesi öğretmeni halil serkan öz'ün naaşı, cenaze namazının ardından kortej eşliğinde, omuzlarda taşındı. cenaze, valilik önünden geçerken alkış tutan kalabalık, "vali istifa" sloganı attı. yaklaşık 500 metre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konulan halil serkan öz, şehir mezarlığı'nda toprağa verildi.

öz'ün ailesine başsağlığı telefonu açan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cenaze törenine de çelenk gönderdi. cenazaye öz'ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra chp yalova milletvekili muharrem ince, eğitim sen genel başkanı kamuran karaca, meslektaşları, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.  

ölüm haberinin ardından öğretmenlerinin anne ve babasına başsağlığı ziyaretinde bulunan öğrenciler de evin duvarına, "seni unutmayacağız, başımız sağ olsun" yazılı pankart astılar.

'bu saç-sakal ne?'

eğitim sen yalova şube başkanı cevat güneş, geçtiğimiz hafta termal fen lisesi'ne giden yalova valisi selim cebiroğlu'nun, kılık ve kıyafetinden dolayı öğretmen halil serkan öz'e sınıf içerisinde, "bu saç sakal ne? sen ne biçim öğretmensin? insanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret ettiğini iddia etti. 

iddialara tepki gösteren eğitim-sen, türk eğitim sen, aktif eğitim sen ve eğitim-iş sendikalarının yalova şubesi üyeleri,  gazipaşa caddesi'nde toplanarak, “öğretmene saygı yürüyüşü" düzenledi. "sendikal hakkımız engellenemez", "tek tip öğretmen olmayacağız" sloganları atarak yürüyen kalabalık, uğur mumcu kültür merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

burada konuşan termal fen lisesi öğretmenlerinden özgür girişen, “geçtiğimiz hafta yalova termal fen lisesi’nde bir öğretmen ve okul idarecisine sınıf içerisinde, öğrencilerin karşısında hakaret edilmiştir. mülki amir olarak valinin kurumları ziyaret etmesi son derece doğaldır. ancak ziyaretlerdeki nezaket sınırlarını aşan baskıcı davranışları ve üslubu kabul edilebilir değildir” dedi. girişken, siyasetçilerin ve bazı yöneticilerin açıklamalarıyla, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştığını da sözlerine ekledi.

vali’nin azarladığı iddia edilen termal fen lisesi öğretmeni halil serkan öz de eyleme katıldı. öz, kendisi için düzenlenen eylem sırasında rahatsızlandı. kalp krizi geçirdiği anlaşılan öz ambulansla bursa'ya sevk edildi. yolculuk sırasında ambulansta kalbi iki kez duran öz hayatını kaybetti. 

termal fen lisesi'nde matematik öğretmeni olarak görev yapan ve tübitak ödüllü olduğu belirtilen öz'ün eşinden boşandıktan sonra anne ve babası ile kaldığı öğrenildi.

vali: üzgünüm

vali selim cebiroğlu ölümle ilgili yaptığı açıklamada çok üzgün olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı;

"yalova olarak, eğitim camiamızın üyesi, değerli personelimiz, fen lisesi öğretmeni halil serkan öz’ün vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. merhuma allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır, bütün eğitim çalışanlarına başsağlığı dilerim"

"vali şehri terk etsin"

öz’ün ailesini ziyaret eden chp yalova milletvekili muharrem ince, vali cebiroğlu'dan kenti terk etmesini istedi. vali cebiroğlu'nun yalova’dan gitmemesi halinde hükümete kendisini görevden alması için çağrıda bulunan ince, "o vali’ye sesleniyorum: sana bu şehri dar ederiz. o öğretmen arkadaşımın hesabını sana sormak bir öğretmen milletvekili olarak benim boynumun borcudur" diye konuştu.

muharrem ince, çocuklarını kaybeden güler ve kemal öz çiftine ise, "hiç merak etmeyin, bunun hesabını soracağız" dedi.

"değil vali, erdoğan bile azarlayamaz"

ince, "ben bu vali'ye 'vali olamazsın' demedim; 'adam olamazsın' dedim. ne kadar haklıymışım. vali olmuş ama adam olamamış. bu bir cinayettir. bu, sıradan bir kalp krizi değildir. bu devlet eliyle işlenmiş bir cinayettir. baş sorumlusu da validir" ifadelerini kullandı.

soruşturma açılmasını isteyen ve savcıları göreve davet eden muharrem ince; "cumhuriyet savcıları, cumhuriyet'in savcıları bugün için var. derhal bu vali hakkında adli soruşturma açmaları lazım. idari soruşturma ise içişleri bakanlığı'nın kendi takdiridir. birazcık vicdan sahibi insan, birazcık ahlak sahibi insan, birazcık insanlık sahibi insan, devlet adamlığından nasibini alan bir insan böyle bir şey yapmaz. öğrencinin yanında öğretmeni değil vali, recep tayyip erdoğan dahi azarlayamaz. herkes haddini bilecek bu memlekette" diye konuştu.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;