Eğitim

Öğretmenliğe ilk atamada yaş sınırı kalktı

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenliğe ilk kez atanacaklarda 40 yaşından gün almamış olma şartını kaldırdı. Bu yaş sınırı bedensel engelli öğretmenlerin atanmasında da aranmayacak. 6 Şubat'taki 15 bin öğretmen ataması için başvurular 29 Ocak'ta başlayacak.

Konular: Eğitim, Türkiye
Türkiye genelinde yaklaşık 72 bin ücretli öğretmen var. [Fotoğraf: AA-Arşiv] Fotoğraf temsilidir.

resmi gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre "öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk gün itibariyle 40 yaşından gün almamış olmak" şartı aranmayacak. bu yaş sınırı, bedensel engeli bulunan öğretmenlerin atamalarında da aranmayacak. 15 bin öğretmen kadrosu atamalarına ilişkin başvurular ise 29 ocak - 4 şubat tarihlerinde alınacak.

en fazla atama ingilizce öğretmenliği

ilk atamalara ilişkin en fazla kadro; bin 423 ile ingilizce öğretmenliği branşı için tahsis edildi. sınıf öğretmenliği için bin 315, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 43 ve  din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bin 33 kadro açıldı.

en az kadro ise bahçecilik, biyomedikal cihaz teknolojileri, çince, denizcilik ve su ürünleri, gemi yapımı/çelik gemi yapımı, gemi ressamlığı, gemi tesisatı, tekne ve yat yapımı, grafik ve fotoğraf, hayvan sağlığı, hayvan yetiştiriciliği, inşaat teknikerliği yapı dekorasyon, laboratuvar hizmetleri, psikoloji, raylı sistemler teknolojisi sinyalizasyon elektrik-elektronik, raylı sistemler inşaat, raylı sistemler işletme, raylı sistemler makine, anestezi ve reanimasyon, diş protez, tıbbi laboratuvar, sanat tarihi, tarım teknik/bahçe peyzaj, tarla bitkileri ve tarım makineleri, tasarım teknolojileri, tekstil terbiye, uçak bakımı ve elektroniği ile yenilebilir enerji teknolojileri bölümleri için ayrıldı.

milli eğitim bakanlığı'nın duyurusuna göre 14 bin 793 ilk atama, 150 açıktan atama ve kurumlararası yeniden atama ile 57 milli sporcu olmak üzere toplam 15 bin öğretmen ataması için başvuru yapılacak.

atanamayan öğretmen sayısı

milli eğitim bakanlığı (meb) 6 şubat'ta 15 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. bölümler kapandığı için 10 alana kontenjan verilmedi, bu nedenle 15 bin öğretmen ataması 108 alana yapılacak.

meb insan kaynakları genel müdürü hamza aydoğdu şu anda 114 bin öğretmene ihtiyaç bulunduğunu, atama bekleyen öğretmen sayısının ise son atamalarla 278 bine düştüğünü söyledi. 

kaynak. anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;